Ексклюзиви
понеділок, 25 травня 2020 12:46

Фото зниклої дитини надрукували на коробці молока

Фото зниклої дитини надрукували на коробці молока
Про долю хлопчика нічого не було відомо понад 30 років ФОТО: Murderpedia

Вранці 25 травня 1979-го у Нью-Йорку зник 6-річний Ітан Петц. Він став першою зниклою дитиною, портрет якої надрукували на картонках молока.

Хлопчик мав пройти 2 квартали до автобусної зупинки. Уперше батьки відпустили його самого. Батьки Джулі та Стенлі не знали, що син зник, поки не настав час його повернення зі школи. Тоді з'ясували, що хлопчик не був того дня у класі і не сідав у автобус. Заявили в поліцію.

До середини 1980-х портрет Ітана друкували. 1983-го Рональд Рейган оголосив 25 травня Днем зниклих безвісти дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 21-річний українець зник у Франції

У поліції були фальшиві свідчення. До Петців прийшов чоловік і заявив, що він є Ітаном. У викраденні підозрювали Хосе Рамоса, хлопця колишньої няні Ітана. Ту звинуватили у розбещенні дітей у 1980-х. Але проти Рамоса не було доказів. 2000-го Ітана визнали мертвим.

Справу знову відкрили 2010-го. Почали розкопувати підвал і фундамент будинку неподалік місця зникнення хлопчика. Нічого не знайшли, але отримали нові свідчення. 18-річний Петро Ернандес працював неподалік автобусної зупинки. 1982-го він зізнався на сповіді, що убив маленького хлопчика. Його родина знала про це. Хтось з них заявив у поліцію, коли побачили новини про відновлення слідства. Ернандеса допитали. Зізнався, що заманив Ітана в магазин і задушив. Тіло поклав у коробку і викинув за кілька кварталів у сміття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зниклого 11-річного хлопчика знайшли вбитим: перші подробиці

Перший суд відбувся 2015-го. Тоді один із присяжних вважав, що Ернандес психічно хворий. Захист стверджував, що обмовляє себе. Його визнали винним 2017-го. Засудили до 25 років в'язниці.

Зараз ви читаєте новину «Фото зниклої дитини надрукували на коробці молока». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути