Ексклюзиви
субота, 06 травня 2017 05:05

ФБР затримало близько 900 педофілів

ФБР затримало близько 900 педофілів
Викрили мережу дитячої порнографії.Фото: FBI

За два роки слідчі з європейських країн та США затримали майже 900 осіб, яких підозрюють у педофілії. Серед них кілька десятків виробників дитячої порнографії. Про це повідомили представники Європолу і ФБР, передає Deutsche Welle.

Вони змогли ідентифікувати в інтернеті майже 300 жертв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі столиці спіймали педофіла

Затримані спілкувалися на закритому інтернет-форумі, члени якого обмінювалися дитячими порноматериалами. Форум перебував у так званій Darknet - прихованій мережі.

Засновник та адміністратор Playpen Стівен Чейс кілька днів тому був засуджений американським судом до 30 років тюремного ув'язнення. Після його арешту в грудні 2014 року було розпочате розслідування щодо учасників приватної мережі.

Раніше фахівці ФБР встановили хакерське програмне забезпечення, щоб отримати доступ до сайту і серверів мережі Playpen. В результаті поліцейським вдалося дістатися до відвідувачів сайту та отримати доступ до їх комп'ютерів.

Слідчі проникли більше ніж в тисячу комп'ютерів, ідентифікувавши їх користувачів. Експерти із захисту даних розкритикували подібний хід розслідування, який, за їхніми словами, був заснований на єдиному судовому рішенні.

Зараз ви читаєте новину «ФБР затримало близько 900 педофілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути