Ексклюзиви
середа, 22 травня 2019 08:31

Європа остаточно відмовилася від одноразового пластику

Європа остаточно відмовилася від одноразового пластику
Рада Європейського Союзу схвалила директиву, яка передбачає заборону деяких одноразових пластикових виробів, для яких існує альтернатива. Фото - Кореспондент

Рада Європейського Союзу схвалила директиву, яка передбачає заборону деяких одноразових пластикових виробів, для яких існує альтернатива. Відповідне рішення було прийняте 21 травня.

Нинішнє затвердження є заключним етапом процедури ухвалення відповідної директиви, за яку раніше проголосував Європарламент, передає DW.

"Однією з основних цілей цієї директиви є зменшення кількості пластикових відходів, які ми створюємо. Згідно з новими правилами, пластикові тарілки, столові прибори, трубочки для пиття, тримачі для повітряних кульок та ватні палички одноразового використання будуть заборонені до 2021 року", — йдеться у повідомленні Ради ЄС.

Як зазначається, до 2029 року 9 з 10 використаних пластикових пляшок повинні бути зібрані у сміття відсортованими. А пластикові пляшки, які наявні в продажу, до 2025 року повинні містити щонайменше чверть матеріалу, придатного для переробки, а до 2030 року — 30 відсотків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли Україна відмовиться від пластикового посуду

Крім того, директива передбачає можливість притягати до відповідальності виробників пластикової продукції, а також — залучати тютюнову галузь до відшкодування коштів за утилізацію недопалків.

Тепер уряди країн-членів ЄС мають 2 роки, щоб привести свої національні законодавства у відповідність до нових норм.

27 березня Європарламент ухвалив закон про часткову заборону використання одноразових пластикових виробів для скорочення обсягів морського сміття.

Зараз ви читаєте новину «Європа остаточно відмовилася від одноразового пластику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути