Ексклюзиви
середа, 29 листопада 2017 14:47

Це не є поведінкою відповідальної нації - Тіллерсон про Росію

Це не є поведінкою відповідальної нації - Тіллерсон про Росію
Рекс Тіллерсон. Фото: inosmi.ru

Рекс Тіллерсон, держсекретар Сполучених Штатів Америки, назвав дії Росії "зловмисними тактиками проти США та Європи" та такими, що спрямовані на підрив єдності та економічних успіхів.

Як інформує The Washington Post, про це Тіллерсон заявив у Міжнародному науковому центрі ім. Вудро Вілсона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли деталі телефонної розмови Порошенка та Тіллерсона

Він сказав: "Росія часто використовувала зловмисні тактики проти США та Європи, щоб розсварити нас, послабити нашу впевненість і підірвати наші економічні успіхи після закінчення холодної війни. Наші союзи були побудовані кров'ю та спільними жертвами - на відміну від багатьох наших противників, які можуть перелічити своїх союзників по пальцях".

Також держсекретар США вважає "примарними" спроби налагодити відносини з Росією, яка вторглася до Грузії та України, здійснювала кібератаки та пропагандистські кампанії. Та підкреслив, що це "не є поведінкою відповідальної нації".

Він стверджує: "Наша трансатлантична єдність має на меті дати російському уряду зрозуміти, що ми не будемо миритися з таким грубим порушенням демократичних норм. Я сказав росіянам, що ми ніколи не налагодимо нормальних відносин, поки через Україну".

Сполучені Штати Америки планують запровадити нові санкції проти Росії. Передбачається, що вони стануть безпрецедентними за своїм масштабом. Розгляд цього питання відбудеться вже невдовзі.

Зараз ви читаєте новину «Це не є поведінкою відповідальної нації - Тіллерсон про Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути