середа, 23 червня 2021 14:36

ЄС планує заборонити британські фільми й серіали

ЄС планує заборонити британські фільми й серіали
Постер британського телесеріалу "Корона" від Netflix про життя королеви Єлизавети ІІ / Netflix

ЄС планує заборонити трансляцію британських телешоу та фільмів у європейських державах.

Відповідна службова записка з поясненням потрапила у видання Express. Її надіслала Єврокомісія країнам-членам у понеділок, 21 червня. Про це пише Euro Weekly News.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велика Британія покинула Євросоюз

Там посилаються на непропорційну велику кількість фільмів і телешоу британського виробництва, які демонструють у ЄС на основних потокових платформах, як-от Amazon Prime і Netflix.

Брюссельські чиновники заявили, що вони хотіли б, щоб британський контент замінили на той, що створений у країнах-членах ЄС, пославшись на невеликі країни, як-от Латвія та Кіпр. Водночас офіційні особи стверджують, що дозвіл показувати британські матеріали є загрозою для просування європейських творів і культурних цінностей, різноманітності всередині блоку.

Правила ЄС щодо ефірного часу свідчать, що 30% контенту на потокових платформах має бути європейського виробництва, тоді як іноземний контент має бути переважно європейського виробництва.

Зараз продаж Сполученим Королівством прав на міжнародні телепрограми та фільми в Європі приносить орієнтовно $2 млрд на рік.

The Express пише, що її джерела стверджують: щойно Франція в січні візьме на себе керівництво в блоці, то спробує проштовхнути відповідні реформи.

Уряд Еммануеля Макрона розробляє плани заміни англійської на французьку як "робочої мови" ЄС, коли Франція головуватиме в Раді ЄС 2022 року. Париж планує використовувати перше президентство після Brexit, щоб просунути рідну мову як lingua franca в Брюсселі.

Зараз ви читаєте новину «ЄС планує заборонити британські фільми й серіали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути