пʼятниця, 31 травня 2019 12:51

Палацовий переворот у Facebook провалився

Палацовий переворот у Facebook провалився
Марк Цукерберг. Фото:cikavoinfo.com

На щорічних зборах акціонерів Facebook були відхилені пропозиції, спрямовані на обмеження повноважень засновника компанії Марка Цукерберга.

Розклад голосів ще не опублікований, проте для провалу ініціатив було достатньо голосів, які контролює сам Цукерберг, повідомляє Bloomberg.

Одна з пропозицій, яка була підтримана скарбниками кількох американських штатів, передбачала призначення незалежного глави ради директорів. Цукерберг поєднує цю позицію з посадою гендиректора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомого ювеліра судять за мільярдні крадіжки

Інша пропозиція полягала в тому, щоб зрівняти голоси всіх акцій компанії. Цукерберг і ще кілька людей володіють акціями класу B, кожна з яких відповідає не одному, а 10 голосам. У результаті засновник Facebook контролює 58% голосів.

Збори акціонерів пройшли на тлі дискусії про необхідність обмеження впливу компанії Facebook, якій належать Instagram і WhatsApp, а також влади самого Цукерберга. Приводом для цих розмов стала, зокрема, нездатність компанії боротися з використанням соцмережі з метою пропаганди і дезинформації, а також численні скандали з витоками даних.

Facebook видалив понад 3 млрд фейкових сторінок від початку жовтня 2018-го до кінця березня 2019 року. Це вдвічі більше, ніж за попередні 6 місяців.

Зараз ви читаєте новину «Палацовий переворот у Facebook провалився». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути