Ексклюзиви
пʼятниця, 25 червня 2021 09:27

Дружина п'ять разів готувалася до похорону: пенсіонер встановив рекорд із тривалості Covid-19

Дружина п'ять разів готувалася до похорону: пенсіонер встановив рекорд із тривалості Covid-19
Загалом чоловік потрапляв до лікарні сім разів. Фото: The Guardian

У Великій Британії зафіксували найтриваліший перебіг коронавірусної хвороби в пацієнта, якого госпіталізували сім разів.

Житель Бристоля 72-річний Дейв Сміт хворів упродовж 290 днів, пише The Guardian. За цей час він 42 рази мав позитивний результат ПЛР-тесту. За рік до початку пандемії чоловік лікувався від раку крові, тож його організм був ослаблений після хімієтерапії. Медики вважають, що Сміт міг заразитися за шість тижнів до першої госпіталізації.

"Дружина п'ять разів починала готуватися до похорону. Я вже остаточно не вилікуюся, тому що Covid-19 зруйнував легені. Хронічна задишка. Але тепер кожен день, який я живу, – це бонус", – розповів Сміт виданню.

Уперше він потрапив до лікарні з кашлем і лихоманкою в травні 2020-го. Через вісім днів пацієнта виписали, але згодом стан хворого знову погіршився. Чоловік потрапляв до лікарні в серпні, вересні, жовтні й грудні 2020 року. За цей час Сміт устиг скласти заповіт, передати дані про свої рахунки родичам і попрощатися з ними.

Чоловікові пощастило потрапити в групу випробування експериментальних ліків на основі антитіл, які розробляла американська фармацевтична компанія Regeneron. Під час вживання препарату здоров'я Сміта поступово зміцнювалося впродовж декількох тижнів. Довелося заново вчитися самостійно вставати й ходити. Через 45 днів після вживання препарату ПЛР-тест Сміта вперше за понад 270 днів показав негативний результат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали місце України в європейському та світовому Covid-рейтингах

Вперше виявлений в Індії штам коронавірусу Delta зареєстрували вже в 92 країнах. Його швидкість поширення спричиняє занепокоєння, оскільки він заразніший та небезпечніший за інші.

Зараз ви читаєте новину «Дружина п'ять разів готувалася до похорону: пенсіонер встановив рекорд із тривалості Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути