понеділок, 28 вересня 2020 17:11

Доходи від туризму впали в 6 разів

Доходи від туризму впали в 6 разів
Туристи відвідують Акрополь в Афінах в 2018-му /Reuters

Цьогорічні доходи від іноземних туристів у Греції становитимуть €3 млрд. Торік були €18 млрд.

Через пандемію прибутки від туристичної галузі в країні впали в 6 разів, - порахувала грецька організація зі сфери туризму SETE. Про це пише польська Rzeczpospolita.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На популярному курорті почався голод через Covid-19

"Пандемія – непередбачувана. Спочатку розраховували, що туристична галузь принесе 4-5 мільярдів євро цього року. Що влітку вдасться частково послабити карантинні обмеження, а друга хвиля наступить лише восени. Проте виявилося, хвороба набрала сил у липні, тож багато туристичних ринків не відкрилися. Ще гірше – важко сказати, коли завершиться ця криза", - розповів глава SETE Янніс Рецоса.

"За найкращим сценарієм, щеплення від коронавірусу буде доступне на початку 2021-го, а клієнти почнуть подорожувати з другої половини наступного року, коли завантажать літаки бодай на 60 відсотків. Це означає, що Греція наступного року матиме щонайбільше 50 відсотків доходів минулого року", - додав Рецоса.

Згідно з даними Mobility Market Outlook, глобальні доходи від туризму 2020-го впадуть на 34,7%, порівняно з 2019-м - із $685 млрд до $447,4 млрд. Велика частина галузі переорієнтувалася з міжнародного туризму на внутрішній. Робочі місця по світу через пандемію втратили чи втратять 2020-го 100,8 млн людей, зайнятих в сфері туризму і дотичних до неї.

Зараз ви читаєте новину «Доходи від туризму впали в 6 разів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути