Ексклюзиви
вівторок, 24 жовтня 2017 06:06

Дівчата-підлітки захопили владу в селі

Дівчата-підлітки захопили владу в селі
На черговій зустрічі "Клуб юних дівчат" обговорює способи покращити життя у селі. Фото: Mark Townsend

В індійському селі дівчата-підлітки, втомлені від неробства та алкоголізму дорослих, взяли владу у свої руки.

"Клуб юних дівчат" вирішує комунальні проблеми та питання інфраструктури, виховує молодших дітей та допомагає своїм ровесникам вступити до вишів, - повідомляє The Guardian.

Село Тенамадеві потерпає від алкоголізму. Більшість із його 150 мешканців беруть участь у щоденних пиятиках. Близько 90 жінок в селі стали вдовами. Наймолодшому чоловікові, котрий помер від алкоголю, виповнилося 21 рік.

Півроку тому дівчата-підлітки, доньки місцевих алкоголіків, взяли на себе керування селом. Самопроголошений "Клуб юних дівчат" відремонтував вуличне освітлення, запровадив медичний контроль за станом мешканців, забезпечив відвідування села пересувними шпиталями та створив бібліотеку із популярних видань.

На початку цього місяця дівчата склали петицію, котра закликає провести до села автобусні маршрути, та планують подати її до місцевої ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як виховати в дитини правильне відношення до грошей

Дівчата поводяться як справжні депутати — обговорюють питання, рішення приймають підняттям рук. Лише коли питання вирішене, переходять до наступного.

"Ми намагаємось завдяки цьому процесу змінити наше село на краще. Ми маємо повноваження бути лідерами ", - говорить 16-річна Соум'я, президент "Клубу".

Деякі члени клубу займаються вихованням своїх однолітків та молодших дітей.

"Я навчаю свої друзів тому, що їм знадобиться у житті, розповідаю про особисту гігієну, самодисципліну та менструальні проблеми", - говорить 16-річна дівчина, котра називає себе тренером.

Феномен самоорганізації дівчат привернув увагу політиків та громадських активістів.

"Діти хочуть змін. Вони взяли контроль над селом, бо відчувають, що цим повинен хтось займатися", - говорить Сатья Бабу, представник проекту Scope India, який забезпечує можливості для бідних представників населення.

Журналісти вбачають іншу причину у активності дівчат. Через безвихідь хлопці їх віку потікали до інших сіл в пошуках кращого життя. Близько 150 дітей втекло із села Тенамадеві та його околиць, стверджує статистика. Поруч знаходиться велика вузлова станція і на ній за 2 роки було затримано 1 000 дітей з різних регіонів країни, котрі мандрували без дорослих.

Один із них — 16-річний Каннан із села, очолюваного "Клубом". Його зняли з потяга, куди він намагався потрапити без грошей. Дівчата взяв над ним шефство і тепер хлопець навчається в технічному інституті.

Киянка Альона Новікова-Аветикян із чоловіком відкрили успішний готель у місті Варкала, що в штаті Керала, Індія. Він став одним із найпопулярнішим у рейтингу світового сайту про подорожі Tripadvisor.

Зараз ви читаєте новину «Дівчата-підлітки захопили владу в селі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути