неділя, 24 січня 2021 05:25

Держдеп США засудив насильство на протестах в Росії

Держдеп США засудив насильство на протестах в Росії
У США відзначають, що російський уряд прагне придушити права своїх громадян на мирні зібрання та свободу вираження думок. Фото з відкритих джерел

Сполучені Штати рішуче засудили застосування сили проти протестувальників і журналістів на мітингах на підтримку оппозиционнера Олексія Навального. Мітинги пройшли 23 січня по всі території Росії.

У США відзначають, що російський уряд прагне придушити права своїх громадян на мирні зібрання та свободу вираження думок, переслідуючи організаторів протестів, погрожуючи платформам соціальних мереж і заарештовуючи потенційних учасників. Заява опубліковано на сайті Держдепу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна засудила затримання протестувальників в РФ

"Ми закликаємо російську владу звільнити всіх затриманих за здійснення своїх універсальних прав і до негайного і беззастережного звільнення Олексія Навального. Ми закликаємо Росію в повній мірі співпрацювати з міжнародним співтовариством у розслідуванні отруєння Олексія Навального і достовірно пояснити застосування хімічної зброї на своїй території", - йдеться в заяві.

У суботу, 23 січня, в російських містах на акціях на підтримку заарештованого опозиціонера Олексія Навального затримали понад 2 тисячі осіб.

Зараз ви читаєте новину «Держдеп США засудив насильство на протестах в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути