вівторок, 21 червня 2022 22:37

Спецтема: Війна Росії проти України

"Давайте разом обіймати Україну" - Зеленський звернувся до іноземців напередодні саміту ЄС

"Давайте разом обіймати Україну" - Зеленський звернувся до іноземців напередодні саміту ЄС
Україна ратифікувала Стамбульську конвенцію. Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський звернувся до Нідерландів щодо підтримки України на шляху до вступу в Європейських Союз.

Він назвав дії Росії атакою проти вільної Європи. Про це президент розповів під час благодійного телемарафону на підтримку України Embrace Ukraine – #StrivingTogether, що проходить 21 червня в столиці Нідерландів Амстердамі.

"За кілька днів ухвалюватиметься дуже важливе рішення у ЄС щодо України. Думаю, ніхто з вас не сумнівається, що це рішення має бути позитивним. Ми заслуговуємо на нього не тільки через нашу мужність і боротьбу за свободу", – заявив Зеленський.

Він зауважив, що російська агресія відновила у пам'яті найгірші історії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський підписав закон про ратифікацію Стамбульської конвенції

"Російські військові вбивають тисячі цивільних. Росія навіть вдається до масової депортації українців. Що це? Це російська атака проти вільної Європи, проти спільних цінностей, прав людини, верховенства права, конвенцій, які захищають всіх в Європі та у світі", — зауважив він.

Українці не дозволять знищити свої цінності та разом ми можемо покласти кінець війні нашою перемогою якомога швидше, додав президент.

Зеленський також наголосив, що Україна відбудує все, що знищили росіяни.

"Об'єднана Європа сильніша за будь-яку тиранію. Навіть в умовах такої жорстокої війни українські демократичні інституції продовжують працювати, навіть зараз", — сказав очільник держави.

Він додав, що на шляху до ЄС Україна ратифікувала Стамбульську конвенцію.

"Я вдячний всім тим, хто підтримує Україну. Дякую за цю щирість. Амстердаме, я з нетерпінням очікую на позитивне європейське рішення для України. Тож давайте разом обіймати Україну тай посилювати Європу. Слава Україні!" – підсумував Зеленський.

17 червня Європейська комісія підтримала рекомендацію надати Україні статус кандидата на вступ до Європейського Союзу. Про це повідомила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Серед умов, які висунули Україні для отримання членства - встановлення в країні дієвого інституту верховенства права та ефективна робота антикорупційної системи.

Остаточне рішення щодо надання статусу кандидата України на членство в ЄС мають ухвалити на саміті 23-24 червня у Брюсселі. Для прийняття рішення мають проголосувати всі країни-члени Євросоюзу.

Зараз ви читаєте новину «"Давайте разом обіймати Україну" - Зеленський звернувся до іноземців напередодні саміту ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути