Ексклюзиви
середа, 08 липня 2020 18:47

Далай-лама випустив дебютний альбом-мантру до свого ювілею

Далай-лама випустив дебютний альбом-мантру до свого ювілею
Далай-лама XIV Тенцзін Г'яцо. Фото: facebook.com/dalailamainnerworld

Далай-лама XIV Тенцзін Г'яцо випустив дебютний музичний альбом-мантру. Його духовний лідер записав спільно з новозеландською виконавицею Джунель Кунін.

Композиції альбому Inner World (Внутрішній Світ. - Gazeta.ua) опублікували на YouTube-каналі Dalai Lama - Inner World.

Появу альбому Inner World анонсували на початку червня, коли вийшов перший сингл - Compassion (Співчуття). В основі композиції - одна з найвідоміших буддистських молитов, проспівана духовним лідером

Вихід альбому приурочили до ювілею духовного лідера - 6 липня йому виповнилося 85 років.

"6 липня - день мого народження. Через обмеження, пов'язані з пандемією (коронавірусу), великі зібрання людей для проведення пишних святкувань неможливі. Та в них і немає потреби. Однак, якщо ви хочете відзначити день мого народження, я попросив би вас прочитати мантру Мані (Ом мані падме хум) щонайменше 1000 разів", - прокоментував цю подію Далай-лама.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Думайте реалістично" - Далай-лама дав поради українцям

Inner World придумала записати будистка Джунель Кунін. Спочатку вона зв'язалася з менеджером Далай-лами і отримала відмову. Згодом полетіла до Індії та особисто звернулася до Його Святості - той погодився. З моменту цієї зустрічі минуло 5 років.

Музику для альбому написали Абрагам Кунін, Даніель Риланд і Гандхаар Амін. Зіграли композиції Джунель Кунін і Чарльз Голдстук. У композиції Ama La партію ситари виконала Ануушка Шанкар. Анімацію для візуалізації альбому на YouTub створив Кайса Растен.

Альбом Inner World складається з 11 треків: One of My Favorite Prayers(Одна з моїх улюблених молитов), The Buddha (Будда), Compassion (Співчуття), Courage (Мужність), Ama La, Healing (Загоєння), Wisdom (Мудрість), Purification (Очищення), Protection (Захист), Children (Діти), Humanity (Людство).

Платівку можно послухати на різних онлайн сервісах. Прибуток від продажів диску планують використати на благодійність.

Далай-лама втік із Тибету до Індії в ніч на 17 березня 1959 року. Правитель залишив державу через придушення військами антикитайського повстання.

Його ще у віці 2 років проголосили інкарнацією ХІІІ Далай-лами. Звели на трон у 5-річному віці 22 лютого 1940 року в Лхасі, столиці Тибетського держави.

Зараз ви читаєте новину «Далай-лама випустив дебютний альбом-мантру до свого ювілею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути