Ексклюзиви
четвер, 03 липня 2008 17:19

ЦРУ оприлюднило дані про державні борги країн світу

ЦРУ оприлюднило дані про державні борги країн світу

У щорічному звіті ЦРУ США World Factbook за 2008 рік Україна посідає 106 місце серед 120 країн за обсягом державного боргу.

При підрахунку державного боргу брались до уваги всі сукупні позики уряду. До рейтингу увійшли країни, які надали про себе інформацію. Дослідження базується на показниках 2007 року, в поодиноких випадках (у разі браку даних) використовували показники 2006 року.

Найбільший державний борг у Зімбабве, Японії та Лівані. У восьми країн державний борг перевищує 100% ВВП, тим часом як для економічно розвинутих країн нормальним є відношення державного боргу до ВВП на рівні 60%. У Японії державний борг більш ніж у 1,5 рази перевищує ВВП.

В Україні офіційний державний борг становить близько 11% від ВВП при законодавчому обмеженні у 60% від ВВП. Однак є ознаки того, що при обчисленні державного боргу український уряд, на відміну від урядів економічно розвинутих країн, відносить до державного боргу не всі державні боргові зобов"язання.

За даними Мінфіну, станом на 30 квітня 2008 року державний та гарантований державою борг України становив понад 88 млрд. грн., або $17 млрд., зокрема: державний та гарантований державою зовнішній борг – понад 70 млрд. грн. (79% від загальної суми державного та гарантованого державою боргу), державний та гарантований державою внутрішній борг – понад 18 млрд. Грн. (21%), повідомляє Перша рейтингова система.

Зараз ви читаєте новину «ЦРУ оприлюднило дані про державні борги країн світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути