Ексклюзиви
неділя, 01 квітня 2018 09:02

Колишній шпигун допомагав утекти доньці арабського еміра

Автор: Daily Mail
  Колишній французький шпигун Жобер вирішив викрав доньку прем'єр-міністра ОАЕ
Колишній французький шпигун Жобер вирішив викрав доньку прем'єр-міністра ОАЕ
Автор: Daily Mail
  Донька арабського еміра Латіфа скаржилася на побиття, туртури та інші зловживання з боку її родини
Донька арабського еміра Латіфа скаржилася на побиття, туртури та інші зловживання з боку її родини
Автор: Daily Mail
  Жоберу допомагала фінка Тіна. На фото вона поруч з Латіфою за кермом авто
Жоберу допомагала фінка Тіна. На фото вона поруч з Латіфою за кермом авто

Колишній французький шпигун 62-річний Жан-П'єр Ерве Жобер допомагав утекти з ОАЕ доньці шейха Дубая 33-річній Латіфі. За це потрапив за грати.

3 березня 2018-го яхта Nostromo з Жебером, Латіфою та фінкою Тіною Яхіайнен зникли в районі Гоа. Нещодавно Жебер зміг передати інформацію, що їх захопили військові, побили, зав'язали очі, зв'язали та доправили назад до еміратів. Француза звинувачували у викраденні принцеси, повідомляє Daily Mail.

Жобер зміг опублікувати в інтернеті аудіо. Там розповідає, що хотів допомогти жінці, яка скаржилася на грубе порушення прав у своїй країні.

Латіфа розповіла, що вона – донька еміра Дубая 68-річного Рашида аль-Мактума, прем'єр-міністра ОАЕ. Він має 6 дружин та 30 дітей. Вона – одна із трьох з іменем Латіфа. Жінка опублікувала відео-звернення в інтернеті. Проти неї застосовували цілий ряд "репресивних заходів": комендантська година, заборона кермування, цілодобовий чоловічий нагляд. Нашпиговували таблетками та тримали 3 роки під домашнім арештом, говорить.

"Латіфа розповіла, що її бив та катував її батько. Я відчув це сам. Це приниження, яке не можна терпіти. Тому вирішив допомогти їй", - говорить колишній шпигун.

"Вони сказали мені, що я не порушив жодного закону, але я порушив закон ісламу. Жінка має знаходитися під наглядом батька, брата чи чоловіка", - говорить француз.

Він не знає, що сталося з Латіфою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі впіймали російського шпигуна

Жобер – колишній офіцер французького флоту, працював на посаді механіка на судні. З 1993-го співпрацював з французьким розвідувальним управлінням. Чоловік уже мав конфлікт із ОАЕ. Коли подав у відставку, створив фірму з будівництва субмарин в американській Флориді. Компанія стала успішною. Її відвідав бізнесмен Султан бен Сулейман. Запросив організувати такий же бізнес в Еміратах. Через 4 роки їх відносини зіпсувалися. Жобера звинуватили в корупції. Француз змушений був тікати з країни.

Улітку 1974 року великий і дуже незвичайний корабель вирушив з Лонг-Біч у Каліфорнії. Він прямував в район посеред Тихого океану. Його власники хвалилися, що вони відкрили нову епоху. Корабель був обладнаний вежею і новітнім бурильним спорядженням. Власники оголосили, що пробиратимуться крізь глибокі води до корисних копалин і рідкісних металів, що можна добути зі скель морського дна.

Експедиція була фейком. Обманом холодної війни. Реальною метою був втрачений радянський підводний човен К-129. За шість років до того він затонув у майже 2500 км на північний захід від Гавайських островів.

Зараз ви читаєте новину «Колишній шпигун допомагав утекти доньці арабського еміра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути