Ексклюзиви
понеділок, 26 жовтня 2020 17:39

Будинок на Сицилії можна купити за €1

Будинок на Сицилії можна купити за €1
Будинки, які виставлять на аукціон, в Салемі / CNN

Муніципалітет містечка на італійський Сицилії виставив на аукціон закинуті будинки, в яких ніхто не живе. Стартова ціна помешкання – €1.

Протягом наступного місяця кілька десятків старих будинків в Салемі виставлять на аукціон за стартовою ціною €1. Мер міста Доменіко Венуті сподівається, що це вдихне нове життя в місто, населення якого значно скоротилося після землетрусу 1968-го. Тоді більше 4 тис. жителів втекли. Про це пише CNN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тисяча добровольців і 4 гармати - як завойовували Сицилію

"Усі будівлі належать міській владі, що прискорює продаж і знижує бюрократію. Перед запуском аукціону ми відновили старі частини міста, де розташовані будинки. Модернізували інфраструктуру - від доріг до електричних мереж і каналізаційних труб. Тепер місто готове до продажу", - сказав Венуті.

Місто продає старі будинки за безцінь за умови, що покупці їх відремонтують. Подібні схеми раніше відбулися в ряді італійських сіл на Сицилії.

Будинки в Салемі побудовані в 1600-х. Вони в центрі міста, оточені древніми мурами. Деякі потребуватимуть істотного ремонту через пошкодження, спричинені землетрусом. Проте багато в непоганому стані та вимагають мінімальних робіт. Зроблені з твердого жовтувато-рожевого пісковика, видобутого з довколишніх печер, який на місцевому діалекті називається "кампанедда" або "дзвін". Назва походить від звуку, який видає камінь при ударі молотком.

Зараз ви читаєте новину «Будинок на Сицилії можна купити за €1». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути