Ексклюзиви
пʼятниця, 13 грудня 2019 11:28

Борг Януковича: суд Великої Британії відклав рішення

Борг Януковича: суд Великої Британії відклав рішення
24 канал "Борг Януковича": у Великобританії суд відклав рішення на більш пізню дату

Верховний суд Великої Британії має винести остаточне рішення у справі про виплату Україною боргу за облігаціями на 3 мільярди доларів, які у 2013 році викупила Росія.

Йдеться про "борг Януковича", пише hromadske.

"За результатами слухання судді повідомили, що винесення рішення відкладається на більш пізню дату. Результати остаточної апеляції щодо заяви Росії про винесення рішення у порядку спрощеного провадження будуть оголошені після проголошення Верховним Судом свого рішення, що станеться, імовірно, у 2020 році", — повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.

Розгляд справи у Верховному суді Британії ініціювала Росія, яка не погодилася з рішенням Апеляційного суду про те, що у викупі українських облігацій на 3 мільярди доларів наприкінці 2013 року був "політичний аспект". Зокрема, Росія хоче скасувати це рішення апеляції та стягнути з України заборгованість за цими цінними паперами, яка наразі, разом із відсотками, зросла до 4,5 мільярда доларів.

"Слухання стосовно остаточної апеляції у Верховному Суді тривало чотири дні, що свідчить про важливість цієї справи та її складність із юридичної точки зору. Команда юридичних радників України представила сильні правові аргументи та свою позицію перед поважною колегією у складі п'яти Суддів Верховного Суду", — додають у Мінфіні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Борг Януковича" в Росії оцінили в $4,5 млрд

Там зазначають, що розглядають позов Росії до Верховного суду Британії частиною гібридної агресії РФ проти України.

9 грудня у Верховному суді Британії розпочалося слухання Апеляції за позовом Росії на рішення попереднього суду, яким справу про "борг Януковича" відправили на повторне слухання.

Зараз ви читаєте новину «Борг Януковича: суд Великої Британії відклав рішення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути