неділя, 29 березня 2020 12:32

"Божевільний бомбардувальник" мстив за звільнення

"Божевільний бомбардувальник" мстив за звільнення
Електрик Джон Пітер Метескі у в'язниці ФОТО: NRP

Саморобна бомба вибухнула на станції "Гранд Централ" у Нью-Йорку 29 березня 1951-го. Ніхто не постраждав.

За наступні кілька місяців знайшли ще п'ять бомб у різних місцях, включно з бібліотекою. Влада вирішила, що це справа рук "Божевільного бомбардувальника". Вперше він залишив бомбу 16 листопада 1940-го. У будівлі Едісона залишив вибуховий пристрій з запискою: "Кон Едісон, шахрай, це для вас". Протягом 1941-го знаходили ще бомби. Кожна потужніша за попередню. Але потім терорист залишив записку, що під час війни залишати їх не буде. Дописав, що розквитається з енергетичною компанією Едісона пізніше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За кожного загиблого німця вбили десять італійців

"Божевільний бомбардувальник" обіцянки дотримався, але час від часу надсилав листи з погрозами в газети. Після 1951-го бомби не знаходили аж до 1954-го, коли він замінував "Радіо М'юзік Сіті Холл". Наступного року вибухівку знайшли знову на вокзалі, в універмазі "Мейсіс", у будівлі "Рокфеллер-центру" і на поромі зі Стейтен Айленда.

Поліції не вдалося нікого знайти. Детективів найняли "Кон Едісон". Ті знайшли Джорджа Пітера Метескі. Чоловіка звільнили у 1931-му без виплати за інвалідність. Це його розлютило.

Метескі жив із сестрами у Коннектикуті. У 1957-му його відправили до психлікарні. Там він пробув 16 років. Помер у 1994-му.

Зараз ви читаєте новину «"Божевільний бомбардувальник" мстив за звільнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути