Ексклюзиви
неділя, 16 січня 2022 19:19

Батько чорношкірий, а мати трансгендер: продюсери планують зняти серіал про Гаррі Поттера

Батько чорношкірий, а мати трансгендер: продюсери планують зняти серіал про Гаррі Поттера
Проте невідомо, чи дала Роулінг дозвіл на використання своїх персонажів. Фото: pixabay

Кінопродюсери планують випустити серіал про Гаррі Поттера, в якому чарівних персонажів гратимуть трансгендерні та небінарні актори.

Про це повідомляє DailyMail.

Це можуть сприйняти як виклик Джоан Роулінг, яка зазнала нападів через висказування, що трансгендерні жінки неідентичні біологічним жінкам.

Продюсери наполягають на тому, щоб деякі персонажі нових версій, які транслюватимуться як "вебсеріали", не могли бути зіграні білими акторами. Зокрема, це стосується головної ролі Джеймса Поттера, батька юного чарівника Гаррі.

Згідно з примітками кастингу, ця роль відкрита тільки для актора "азійського, африканського походження, етнічно неоднозначного, багаторасового, латиноамериканського, близькосхідного, південно-азіайського, індійського".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали трейлер до фільму "Фантастичні звірі: таємниці Дамблдора" й назвали дату прем'єри

Чи буде темношкірою Лілі Поттер наразі невідомо, але головною вимогою до героїні залишається те, що це має бути "ґендерно-неконформна, небінарна трансжінка".

Хрещений Гаррі Поттера Сіріус Блек, якого у фільмах про Поттера зіграв Гаррі Олдман, може виявитися жінкою, та ще й темношкірою. У кастинг-листах з описом потрібних героїв продюсери не вказали стать актора, лише його расову належність.

Але продюсери, напевно, зіткнуться із судовою позовом з боку Джоан Роулінг, яка, як вважають, не давала їм дозволу на використання її персонажів.

Джоан Роулінг звинуватили у расизмі та трансфобії. Раніше письменниця зіткнулася із цькуванням через гендерну позицію, яку висловила у соцмережах. Частина її фанатів створила відкриту петицію на підтримку авторки. Деякі ж актори, навпаки, від неї відвернулися. Також письменницю не запросили до ювілейного випуску про Гаррі Поттера на честь 20-річчя.

Зараз ви читаєте новину «Батько чорношкірий, а мати трансгендер: продюсери планують зняти серіал про Гаррі Поттера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути