Ексклюзиви
понеділок, 18 січня 2021 11:38

Американські бомбардувальники облетіли світ

Американські бомбардувальники облетіли світ
B-52 є рекордсменом дальності серед бойових літаків. ФОТО: Вікіпедія

18 січня 1957 року 3 американські важкі бомбардувальники В-52B зробили перший у світі кругосвітній безпосадковий переліт.

Політ почався 16 січня і тривав 45 год. 19 хв. За цей час бомбардувальники тричі поповнювали паливо від літаків-дозаправників і подолали 39 165 км повітряної дистанції. Середня швидкість становила близько 850 км/год.

У США В-52B також називали Stratofortress, у перекладі – стратосферна фортеця. Це багатофункціональний важкий наддалекий стратегічний бомбардувальник-ракетоносець компанії Boeing. B-52, як і Ту-95, є абсолютним рекордсменом дальності серед бойових літаків. На озброєнні в США перебуває з 1955-го і залишатиметься в строю до 2040 року, доки не буде замінений бомбардувальниками нового покоління B-21.

В-52 здатний нести різні види зброї, зокрема ядерну. Він розроблявся під вимоги холодної війни для того, щоб доправляти термоядерні бомби великої потужності до будь-якої точки СРСР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У катастрофі літака з курсантами оголосили підозри

11 січня 1935 року американська льотчиця Амелія Ерхарт зробила одиночний переліт через Тихий океан, що до цього не вдавалося жодній людині у світі.

Зараз ви читаєте новину «Американські бомбардувальники облетіли світ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути