Ексклюзиви
понеділок, 19 лютого 2018 12:11

"Ядерна валізка" Трампа спричинила сутичку між спецслужбами США і Китаю

"Ядерна валізка" Трампа спричинила сутичку між спецслужбами США і Китаю
За допомогою інформації, яка міститься у "ядерній валізці", президент США може віддати наказ про нанесення ядерного удару. Фото: unian.ua

Під час візиту Дональда Трампа до Китаю співробітники спецслужб Сполучених Штатів Америки та Китаю поштовхалися через "ядерну валізку" американського президента.

Інцидент трапився ще минулого року в листопаді, але відомо про нього стало тільки тепер, повідомляє новинний сайт Axios. Зазначається, що під час відвідин Трампом Великої народної зали (парламенту Китаю) співробітники китайської служби безпеки відмовилися пропустити в будівлю посадовця, відповідального за транспортування "ядерної валізки".

Попри це Джон Келлі, керівник апарату Білого дому, наказав співробітнику з "валізкою" слідувати за президентом. Після цього виникла сутичка. Співробітник китайської служби схопив Келлі. А той у відповідь відштовхнув охоронця. Тоді агент секретної служби США штовхнув китайського охоронця на землю.

Пізніше китайська сторона вибачилась перед американцями через інцидент. Згідно з регламентом, співробітник спецслужб, який переносить "ядерну валізку", завжди, як і лікар, повинен перебувати неподалік від президента США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Втручання Росії у вибори США: Трамп прокоментував звинувачення

Як відомо, за допомогою інформації, яка міститься у "ядерній валізці", президент США може віддати наказ про нанесення ядерного удару.

Розробка Росією нової ракети середньої дальності може розв'язати новий виток гонки ядерних озброєнь.
Про це заявив Єнс Столтенберг, генеральний секретар НАТО, в інтерв'ю німецькому Bild.

Зараз ви читаєте новину «"Ядерна валізка" Трампа спричинила сутичку між спецслужбами США і Китаю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути