понеділок, 11 листопада 2019 23:48

Абсолютний рекорд: компанія Alibaba за день продала товарів на $38,3 млрд

Абсолютний рекорд: компанія Alibaba за день продала товарів на $38,3 млрд
Компанія Alibaba встановила рекорд з продажів. Фото: CNBC

Alibaba Group Holdings Ltd. встановила новий рекорд з продажу у день самотніх людей 11 листопада. Компанія протягом 24-годинної акції продала товарів на 268 млрд юанів - $38,3 млрд.

Покупцями виступили, за попередніми оцінками, близько півмільярда осіб як з Китаю, так і з усього світу. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Менш ніж за 90 хвилин з моменту старту розпродажу обсяг продажу на платформах Alibaba досяг 114 млрд юанів - $16,3 млрд, що становить більше половини з усього продажу за весь день роком раніше. 11 листопада 2018 року були реалізовані товари на загальну суму 213,5 млрд юанів - $30,7 млрд.

Як зазначається, у день холостяків продається більше товарів, ніж за п'ять днів американського марафону з продажу з нагоди дня подяки і аж до кіберпонеділка , цього року цей період триватиме з 28 листопада до 1 грудня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський провів зустріч з главою Alibaba


День одиноких людей або день холостяка - не зовсім традиційне китайське свято. Китайської компартії Женьмінь Жибао, студенти КНР придумали його в 1990-ті роки на противагу Дню святого Валентина. Дату 11 листопада було обрано невипадково: на думку довірливих до магії цифр китайців, число 11.11 нагадує "голі гілки" - таким порівнянням у Китаї називають одиноких чоловіків і жінок.

Alibaba влаштовує масштабний розпродаж 11 листопада з 2009 року.

Зараз ви читаєте новину «Абсолютний рекорд: компанія Alibaba за день продала товарів на $38,3 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути