пʼятниця, 02 березня 2018 11:30

99-річний плавець побив світовий рекорд

Австралієць 99-річний Джордж Коронес побив світовий рекорд в плаванні на 50 метрів вільним стилем у своїй віковій категорії на Іграх Співдружності.

Про це повідомляється на сторінці австралійської команди плавців в Facebook. Відзначається, що Коронес виступає серед спортсменів у віці від 100 до 104 років. Йому вдалося подолати дистанцію за 56,12 секунди. Попередній рекорд встановив інший ветеран спорту - канадський плавець Джарінг Тиммерман в 2009 році. Його результат 1 хвилина і 16,92 секунди.

Згідно з правилами турніру, австралієць має право брати участь в змаганнях в даній віковій категорії, тому що в 2018 році йому має виповнитися 100 років.

Як відомо, Ігри Співдружності, участь у яких беруть атлети з Великої Британії і більшості її колишніх колоній, проходять кожні 4 роки. За кількістю учасників і представлених дисциплін, змагання поступаються тільки Літній Олімпіаді.

Автор: tvnet
  Коронес побив світовий рекорд в плаванні на 50 метрів вільним стилем
Коронес побив світовий рекорд в плаванні на 50 метрів вільним стилем

Автор: tvnet
  Ігри Співдружності проходять кожні 4 роки
Ігри Співдружності проходять кожні 4 роки

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський медаліст Олімпіади побив світовий рекорд за кількістю допінгу

Фізична активність у літньому віці покращує опорно-рухову, серцеву системи, підвищує імунітет та нормалізує сон. Проте перед початком занять важливо дізнатися у лікаря про оптимальну тривалість певного тренування та про його безпечність. Наприклад, людина з когнітивними розладами може заблукати під час пробіжки, а той, хто пережив оперативне втручання в області голови, не повинен перехилятися головою донизу.

Зараз ви читаєте новину «99-річний плавець побив світовий рекорд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути