вівторок, 28 вересня 2021 10:50

8,5 млн людей залишили без інтернету, щоб індійці не списували на іспиті

8,5 млн людей залишили без інтернету, щоб індійці не списували на іспиті
Поліція арештувала п'ятьох людей, які сховали Bluetooth-пристрої у взуття. Фото: indianexpress.com

Влада індійського штату Раджастхан обмежила 26 вересня доступ до інтернету на час проведення наймасовішого в історії вступного іспиту на педагогічні спеціальності.

На участь у ньому зареєструвалися понад 1,5 млн людей, які претендують на понад 40 тис. викладацьких посад у штаті, пише The Times of India. Приймали іспит у 4200 центрах тестування у дві зміни.

"Щоб учасники не могли списати, інтернет у Раджастхані вимкнули з 06:00 до 18:00. Без інтернет-зв'язку залишилися й інші жителі штату - майже 8,5 млн людей", - ідеться в повідомленні.

Попри блокування інтернету кандидати намагалися шахраювати в інший спосіб. Поліція арештувала п'ятьох людей, які сховали Bluetooth-пристрої у взуття. Ще вісім вступників намагалися скласти іспит за когось іншого.

Проти відімкнення інтернету виступив індійський центр права на вільне програмне забезпечення. Там указали на негативні економічні й соціальні наслідки такого кроку, адже мережа в умовах пандемії є одним із головних джерел спілкування, роботи й навчання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військова хунта М'янми заборонила мобільний зв'язок

Іспит відбувся вперше з 2019 року. 2020-го його скасували через пандемію. Індійський штат - не перший, де відімкненням інтернету намагаються боротися зі списуванням на іспитах. До таких же заходів вдалися 2018 року в Алжирі.

В індійському місті Хавері адміністрація вирішила боротися зі списуванням першокурсників коледжу, змусивши їх складати письмовий іспит із хімії з картонними коробками на головах.

Зараз ви читаєте новину «8,5 млн людей залишили без інтернету, щоб індійці не списували на іспиті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути