четвер, 16 листопада 2017 11:14

50 тис. дітей помруть через війну до кінця року

50 тис. дітей помруть через війну до кінця року
50 тис. дітей можуть померти в Ємені через голод та хвороби. Фото:sayyidali.com

Через війну, голод та хвороби в Ємені (південно-західна Азія) до кінця року можуть померти 50 тис. дітей, вважають експерти.

130 дітей помирають кожного дня, повідомляє Independent.

7 млн людей перебувають в ситуації стихійного лиха, 400 тис. дітей потребують негайного медичного догляду, повідомляє неурядова благодійна організації Save the Children.

Директор організації Тамер Кіролос наголошує, що влада знає про рівень дитячої смертності, і що ці смерті не мають ніякого сенсу і їм можна легко запобігти.

Більше 500 тис. мешканців Ємену захворіли на холеру відтоді, як епідемія захворювання почалася у квітні цього року, передає ВООЗ. За цей час від холери померли близько 2 тис. осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саудівська Аравія нанесла авіаудари по Ємену

Збройний конфлікт між повстанцями-хуситами та урядовими військами у Ємені триває від березня 2014 року. Президента Абд Раббо Мансура Хаді підтримують сили арабської коаліції на чолі з Саудівською Аравією.

Саудівська Аравія посилила блокаду частини країни, де діють повстанці , після того, як в напрямку аеропорту біля її столиці Ер-Ріяд з підконтрольної хуситам території запустили ракету.

Через блокаду припинили роботу основні порти Ходейда і Салеф, а також аеропорт в столиці Ємена Сана, що серйозно ускладнило доступ до продовольства і допомоги.

Після того протягом кількох днів різко зросли ціни на продовольство і паливо, що ще більше підірвало можливості гуманітарних організацій з надання допомоги цивільним.

Кіролос передбачає, що після посилення блокади рівень дитячої смертності буде навіть вищим, ніж передбачалося.

Заступник генсека ООН з гуманітарних питань Марк Лоукок закликав Саудівську Аравію зняти блокаду з Ємену, оскільки там може початися страшний голод. Представник ООН попередив, що голод може стати найбільшим за останні десятиліття і спричинити мільйони жертв. Якщо знімуть блокаду, гуманітарні місії зможуть доставити людям їжу.

Зараз ви читаєте новину «50 тис. дітей помруть через війну до кінця року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути