вівторок, 26 січня 2021 17:04

$450 коштує викрадена дитина

$450 коштує викрадена дитина
Діти сидять у камері прикордонників у Корого, Кот-д'іІвуар. Їх продали на роботу на фермі какао ФОТО: Getty Images

У столиці африканської Гани Аккрі заарештували співробітників лікарні, які продавали новонароджених дітей. У поліції заявили, що цим займалися медсестри, акушерки й лікарі.

Породіллям брехали, що їхні діти померли після народження. Малюків продавали. Медпрацівників заарештували, коли продали агентам під прикриттям 2 дітей по $5 тис.

У грудні в Кенії заарештували 7 людей за торгівлю дітьми. Троє були медиками. $450 платять у Найробі за викрадену дівчинку. Хлопчики коштують дорожче – $700.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мати вбила 2 дочок у кривавому ритуалі

Волонтерка організації Africa Eye Лілу Мгондо розповідає, що в їхніх списках понад 600 викрадених дітей. Доля більшості залишиться невідома.

"Змирилася, що ми нічого не знатимемо. Не впевнена, що й хотіла б. Є свідчення, що купують для окультних практик, жертвоприношень. Знаходили могили з кістками дітей. Тоді американський спонсор оплатив ДНК-аналізи. Старших продають у сексуальне рабство. Матері видихають полегшено, коли дізнаються, що їхня дитина мертва. Знають, що страждання закінчилися", - каже жінка в коментарі журналу "Країна".

Лікарка Анна Дранго вважає, що проблема в ранніх шлюбах.

"Маємо фонд допомоги матерям-підліткам. Там 16-річна вагітна втретє. Живуть на старому складі. Працюють у порту. Якось дають раду. Пояснюємо, роздаємо презервативи й пігулки. Але завжди сценарій той самий. Чоловік обіцяє, що піклуватиметься про дівчину та дітей, а тоді виганяє".

Повну версію матеріалу про торгівлю дітьми читайте в журналі "Країна" від 28 січня.

Зараз ви читаєте новину «$450 коштує викрадена дитина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути