Ексклюзиви
четвер, 04 липня 2019 17:11

3 котеджі, 5 поверхів, підземний тунель, насипна гора та озеро - який будинок будує голова Роснафти

3 котеджі, 5 поверхів, підземний тунель, насипна гора та озеро - який будинок будує голова Роснафти
Глава "Роснафти" Ігор Сєчін. Фото із відкритих джерел.

В елітному підмосковному селищі Барвиха будують будинок для глави Роснафти Ігоря Сєчіна. Вартість його становить $314 млн.

Виданню Baza вдалося впровадити "свою людину" в одну з бригад, які працюють на будівництві. Так вони отримали план будинку, хоч туди заборонено проносити пристрої з камерою та мікрофоном. Видання відзначає, що з метою безпеки не розкриває особу свого джерела.

Будівництво йде в Одинцовському районі Підмосков'я, де Сєчіну належить 7,8 га землі вартістю 2,2 млрд рублів. Ділянка сформована з 6-и маленьких ділянок. Лише дві з них раніше належали Сєчіну.

У Росреестрі власником цих земель вказана Російська Федерація, але у вихідному коді документів Baza знайшла ім'я Сєчіна.

На ділянці планують будівництво 3-х будинків — основного, гостьового і, ймовірно, будинку для охорони та прислуги. Між ними буде підземний тунель для машин завширшки 6 м.

В основному будинку буде 2 підземні поверхи і ще 3 — над землею. Їхня загальна площа — близько 12 тис. кв. м. На ділянці також планується насипна гора, струмок і озеро.

Підземні поверхи основного будинку мають форму літери "Ж".

На самому об'єкті кажуть, що "забудовник все це робить ніби в подарунок Сєчіну за щось", проте "хто забудовник, за чий рахунок банкет, ніхто не знає".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії посадили власника українських ресторанів

Будівництво та оздоблення ділянки коштуватиме приблизно 18 млрд рублів. Таку оцінку на умовах анонімності привів один із провідних російських архітекторів, який мав відношення до будівництва будинків декількох глав і топ-менеджерів держкомпаній і великих російських чиновників.

За словами прес-секретаря Роснефти Михайла Леонтьєва, він "не зобов'язаний давати інформацію про приватну особу". Пізніше надіслав повідомлення в месенджер WhatsApp "Питання, пов'язані з особистим життям і особистим майном Сєчіна І.І., не належать до компетенції прес-служби. Недоторканність особистого життя захищена законом. Раджу вам подумати про це".

За даними Forbes, зарплата Сєчіна за 2016-й склала $13 млн або 800 млн рублів. За таких доходів 20 млрд рублів на будинок Сєчин збирав би понад 20 років.

3 липня у Білорецьку, Башкирія, обвалилася головна визначна пам'ятка — найдовший дерев'яний міст у Росії. На тлі цього мосту в 1970-х знімалася одна зі сцен відомого радянського серіалу "Вічний поклик".

Зараз ви читаєте новину «3 котеджі, 5 поверхів, підземний тунель, насипна гора та озеро - який будинок будує голова Роснафти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути