Ексклюзиви
середа, 21 листопада 2018 12:59

2 людини загинуло через протести проти подорожчання пального

2 людини загинуло через протести проти подорожчання пального
Участь у протестах "Жовтих жилетів" взяли 50 тис. людей. Фото: Reuters

У Франції 5 день поспіль тривають протести проти підвищення ціни на дизельне паливо. 2 протестувальників загинули. 522 людини отримали травми. Серед постраждалих – 95 співробітників поліції.

Такі дані 20 листопада оприлюднило Міністерство внутрішніх справ Франції, пише "Європейська правда".

Протестувальники 17 листопада перекрили вулиці й дороги у всій країні. Почали блокаду нафтосховищ. За 4 дні зафіксували понад 1000 акцій. У них брали участь 50 тис. людей.

Першого дня протестування "Жовтих жилетів" у дорожньому інциденті загинула 63-річна протестувальниця. Вона потрапила під колеса автомобіля. За кермом була жінка, яка везла дитину до лікаря. Коли демонстранти почали стукати по автомобілю, жінка запанікувала, натиснула на педаль газу та наїхала на протестувальницю.

Інший смертельний інцидент стався 20 листопада. 37-річний мотоцикліст намагався об'їхати затор, що виник через протест. Він зіштовхнувся з вантажівкою та пізніше помер від отриманих травм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заблокували траси у 56 містах: власники євроблях почали масштабний протест

Влада Франції підвищує податки на дизельне паливо, щоб зрівняти ціну на нього з ціною на бензин. Один літр бензину марки "супер" у Франції коштує близько 2 євро – орієнтовно 60 грн. Підвищення ціни є частиною стратегії з відмови Франції від викопного палива.

За останніми даними, кількість протестувальників скоротилася. Зараз в акціях беруть участь до 10 тис. осіб. З понеділка розблоковані 30 стратегічних об'єктів, включаючи 15 нафтосховищ.

Французький уряд відмовився скасовувати нові податки на бензин та дизельне паливо, як того вимагають демонстранти по всій країні. "Ми запровадили податки на паливо не для того, аби отримувати задоволення від роздратування французів, а тому, що ми хочемо оподатковувати вуглець", – повідомив прем'єр-міністр Франції Едуард Філіпп. Щоб зменшити незадоволення французів, уряд запропонував бонуси за заміну старих автомобілів на більш екологічні.

Зараз ви читаєте новину «2 людини загинуло через протести проти подорожчання пального». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути