Ексклюзиви
четвер, 13 січня 2011 16:19

"Звідкись взялася справжня вода, бризнула прямо в обличчя"

— Ніколи такого не відчувала. За три хвилини емоцій пережила, як за півроку, — розповідає вінничанка 30-річна Марина Соловей. Вона виходить із 5D-кінотеатру у вінницькому торговельнму центрі "МагіГранд". Його відкрили у грудні 2010-го.

— За сюжетом мій корабель спускається у безодню і з кожною секундою прискорюється. Сиділа у кріслі і мені було справді страшно. Аж серце завмирало. Як пірнали у море, звідкись взялася справжня вода, бризнула прямо в обличчя. Ще там всякі інопланетні тварі лазили. Одне повертається до тебе, розкриває пащу і реве прямо в обличчя. Я аж вся втиснулася у крісло.

У 5D-кінотеатрі лише чотири місця. Сеанси тривають від 2,5 до 5 хв. Вартість — 20 грн.

— Зараз людей стільки, що за чергою не встигаю слідкувати, — каже 24-річна Ірина Шустова, оператор-касир закладу. — У кінотеатрі платформа зі стільцями рухається — може відтворювати відчуття прискорення, повороту, падіння у глибину чи підняття нагору. Так створюється ефект повної присутності у сюжеті фільму, який людина переглядає. Є додаткові ефекти — дим, вітер, запахи, вода. Вона розбризкується, коли на екрані йде дощ, або за сюжетом корабель пірнає у море. В Америці такі кінотеатри з'явилися два роки тому. У нас тільки відкриваються.

У залі пропонують переглянути вісім коротких фільмів за жанром пригоди, фантастика, жахи, бойовик. Перелік картин організатори планують змінювати щомісяця.

— Усі стрічки американського виробництва. Тим, хто прийшов уперше, пропоную фільм "Алі Баба у пошуках дорогоцінностей". Він найбільш красочний та найдовший. Триває 5 хвилин. Люди виходять дуже задоволені. Це хороша розрядка після роботи.

За кілька місяців власники планують відкрити у місті більший зал. У ньому буде понад 10 місць. Фільми транслюватимуть тривалістю від 40 хв. до години.

Зараз ви читаєте новину «"Звідкись взялася справжня вода, бризнула прямо в обличчя"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути