середа, 20 лютого 2008 17:54

Житлові райони Вінниці за добу скидають 100 кубометрів стоків

Насосну станцію, що перекачувала майже половину каналізаційних стоків Вінниці реконструювали. Нині замість харківських насосів 25-річної давнини встановили більш потужні німецького виробництва "Вілло". Із державного бюджету на роботи виділили 2,8 млн грн. Ще 2,7 млн надало підприємство БМУ-3, оскільки побудований ними мікрорайон Поділля також користується послугами цієї насосної станції.

— Щодоби через станцію проходить до 100 кубометрів стічних вод з Вишеньки, центру міста, частини Старого міста та мікрорайону Поділля, — говорить головний інженер підприємства "Вінницяводоканал" 54-річний Василь Сиско. — Стоки перекачуються на очисні споруди за Вінницею. Там очищена вода виливається в Південний Буг, а тверді відходи вивозяться на поля як добриво.

Губернатор Вінниччини Олександр Домбровський пообіцяв найближчим часом усунути неприємний запах поблизу очисних споруд у районі Сабарова. Для цього планується реконструювати їх і замінити технологію очистки.

— Через те, що більшість людей поставили лічильники та використовують значно менше води, стоки більш забруднені, — каже Василь Сиско. — Насосна станція від цього не постраждає, а технологію очистки треба міняти. Через те, що забруднення стоків збільшилось, доводиться затрачувати більше електроенергії. Якщо очисні споруди не будуть справлятися, може виникнути загроза забруднення річки Буг стічними водами.

Зараз ви читаєте новину «Житлові райони Вінниці за добу скидають 100 кубометрів стоків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути