четвер, 11 вересня 2008 21:07

Залізничники лікуються за рахунок страховки

Вінничанка Леся Богомаз, 42 роки, потрапила до лікарні раптово. Вона працює маляром будівельно-монтажного управління Укрзалізниці. У вихідні копала картоплю й потягнула спину. Нині лежить під крапельницями по 4 год. Жінку остеохондроз вразив не вперше. Щоразу лікується за страховим полісом.

— Я нічого не докуповую, — каже Леся Богомаз. — Усе входить у страховку. Не треба думати, де взяти гроші на лікування.

— Укрзалізниця — єдина структура, яка застрахувала майже 100 відсотків своїх працівників, — каже завідувач терапевтичного відділення поліклініки Вінницької залізничної лікарні Сергій Лисак, 55 років. — Раніше із зарплатні працівників на страховку щомісяця відраховували 16 гривень. Нині 16 сплачує Укрзалізниця і 16 працівник. Усього виходить 32 гривень на місяць.

Якщо "швидка" доправила застрахованого пацієнта до міської, а не залізничної лікарні, страхова компанія поверне йому кошти за лікування. По виході з медичного закладу пацієнт має відправити до центрального офісу страхової компанії документи, що підтверджують лікування і витрати на нього. Надсилають у страхову компанію навіть призначення лікаря і чеки з аптек.

Дія страхового поліса поширюється на стаціонарне лікування. За амбулаторне хворий сплачує сам. За власний рахунок лікують онкозахворювання, якщо вони виявлені не вперше, туберкульоз, цукровий діабет.

— Лікуватися за страховим полісом працівник може стільки разів на рік, скільки треба, — каже Сергій Ігорович. — А от пенсіонери за ним можуть лікуватися лише двічі на рік.

За страховим полісом залізничники можуть лікуватися й у центральних залізничних лікарнях Києва.

Зараз ви читаєте новину «Залізничники лікуються за рахунок страховки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути