Ексклюзиви
субота, 10 листопада 2007 07:15

За оренду проспекту Шепетівки торгівці пропонують мільйон

3 листопада тимчасовий ринок на проспекті Миру в Шепетівці Хмельницької області мали закрити. Ринок працює 12 років. Щосуботи тут торгують до 2 тис. чоловік. Мешканці навколишніх багатоповерхівок скаржаться на галас і сміття.

3 листопада на проспекті Миру з другої години ночі чатували 80 міліціонерів.

— Ніякими КамАЗами, як розпускали чутки, ринок розганяти не будем, — говорить майор Валерій Мазяр. — Складатимемо протоколи.

Марія Ріпа о восьмій ранку пакує щойно вивішені жіночі костюми.

— Не хочу, щоб міліціонери оточили мене, як злочинця, й описали товар, — крізь сльози говорить жінка. — Нас же ніхто не захистить.

У палатці навпроти правоохоронці складають протокол на вилучення товару в Тетяни Плесак із міста Новоград-Волинський Житомирської області.

— 12 років торгую на проспекті Миру, — пояснює жінка міліціонерам, — на мене вперше складають протокол. Я не зловмисник, заробляю на хліб. У мене двоє дітей.

Склали протоколи на 10 торговців. Суд оштрафував їх на 109 грн. Ще 60 протоколів склали за паркування на газонах та перехресті.

— Не залишайте сміття, — пошепки звертається до кожного підприємця Віра Гордовська, активістка організації "Шепетівщина: краще разом". — Сьогодні проспект комунальні служби не прибирають.

Підприємці зібрали майже 9 тис. грн на благоустрій проспекту. В мікрорайоні планують побудувати громадський туалет.

— Ми відстоюємо своє право на працю, — пояснює Наталія Бєлінські, ще одна активістка громадської організації. — Нам немає куди йти з проспекту. Позаторік за містом побудували приватний ринок "Дар" біля високовольтної підстанції, відкритий усім вітрам. Ми туди не перейдемо.

5 листопада актив організації зустрічався із заступником мера Василем Кулачуком. Посередником у перемовинах став відомий в місті бізнесмен і директор телерадіокомпанії Алім Штен.

— Підприємці згодні платити за оренду до місцевого бюджету мільйон гривень щороку, — озвучив Штен пропозицію торговців.

Влада її має розглянути. Поки ринок щосуботи працюватиме у звичному режимі.

Зараз ви читаєте новину «За оренду проспекту Шепетівки торгівці пропонують мільйон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути