вівторок, 06 листопада 2007 07:07

З підвалу виловлюють змій

"Змію чоловік із нашого будинку вперше побачив зо три тижні тому, — каже 69-річна мешканка будинку N3 на вул. Курчатова у Хмельницькому Людмила Жуковська. — Спочатку він не помітив її на порозі під"їзду й переступив. А дитина, яка була з ним, злякалася. Змія шмигнула в дірку в стіні до підвалу. Потім і я бачила дві. Під дверима лежали і язиками мелькали".

На виклик мешканців 29 жовтня виїхали рятувальники та комунальники. МНСівці залили підвал піною з пожежних машин.

— Винесли змію на лопаті, потім відрубали їй голову й кинули в пакет. Змія була така зеленувата і зверху ніби ряба, — розповідає мешканка сусіднього будинку 67-річна Валентина Калащук. — Але ж вони знайшли лише одну, а я бачила три. Дві маленькі і одну велику.

ЖЕКівці зацементували всі шпарини до підвалу.

Людмила Жуковська вважає, що змій підкинули цигани, які тут мешкали. Валентина Калащук пригадує, що у цій місцевості сорок років тому була трясовина.

— Років сімнадцять назад вели теплотрасу, — каже Калащук. Панель, яку мали ставити зверху, залишили надворі. Під нею був простір. І дохлі собаки лежали, і сміття. Вонь страшна. Там не тільки змії могли завестися.

Нещодавно панель забрали. На її місці досі купа сміття. Зранку 2 листопада мешканці будинку N3 знову бачили змію.

Служби з відлову змій у місті немає. Рятувальники і комунальники не змогли точно визначити, був це вуж чи гадюка. У вужів на голові світлі плями. А вздовж тіла гадюки — чорна зигзагоподібна лінія. Отрута її несмертельна.

Зараз ви читаєте новину «З підвалу виловлюють змій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути