субота, 13 жовтня 2007 07:09

Воду для шкільної котельні подаватимуть із нової криниці

У вересні до криниці, що поблизу школи-дитсадка в селі Лукашівка під Ладижином на Вінниччині, підключили потужні італійські насоси. Опалення у приміщенні ще не включили. Та в кранах вже є гаряча вода від котельні.

Криницю глибиною 17 м за кошти міськвідділу освіти викопали торік. Від неї провели водогін, до якого й підключили нові насоси.

— Ця криниця для школи має дуже велике значення, — говорить 34-річна Світлана Сороката, директор школи. — Нині ми можемо забезпечити нормальне опалення. Раніше ж мусили опалювати електрикою. Підключили нову газову котельню неподалік школи, а старі насоси не могли тягнути туди воду. Кринична вода смачна. За водою приходять і жителі села.

Раніше питну воду до школи-дитсадка учні приносили у  відрах. Водогін тягнувся зі старої колгоспної башти, працював із перебоями. Труби поржавіли, а ферму закрили.

У школі 56 учнів, до дитсадка ходять 19 дітей.

Кошти на облаштування водогону виділила Тульчинська філія товариства "Зернопродукт". Вона орендує землю в селі. А ладижинське лісництво дало деревину для бесідки неподалік криниці. Там проводять заняття, коли надворі тепло. Класи в школі невеликі. Альтанка вміщує десять дітей.

Зараз ви читаєте новину «Воду для шкільної котельні подаватимуть із нової криниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути