Ексклюзиви
вівторок, 11 березня 2008 17:03

Вінницький млинець занесли до Книги рекордів України

Автор: фото: Юрій МУРАХОВСЬКИЙ
  У Центральному парку студенти кулінарного училища протягом трьох годин викладали на столи 510-метровий млинець. Начиняти його допомагали міліціонери. На це пішло 58 кілограмів свіжозаморожених вишень та полуниць від торгової марки ”Рудь”
У Центральному парку студенти кулінарного училища протягом трьох годин викладали на столи 510-метровий млинець. Начиняти його допомагали міліціонери. На це пішло 58 кілограмів свіжозаморожених вишень та полуниць від торгової марки ”Рудь”

510-метровий млинець спекли на приватному підприємстві "5 хвилин", що у селі Якушинці Вінницького району. На його виготовлення витратили 100 кг борошна, 500 яєць, 450 л молока, сіль та цукор, які не зважували.

— Ідея зробити найбільший млинець з"явилася після встановлення нової лінії по виготовленню млинців, — розповідає начальник відділу маркетингу торгової марки "5 хвилин" 28-річний Сергій Іщенко. — Ми випадково забули включити машинку, що ріже тісто на порції. Пішла безперервна смужка тіста, й наші технологи порадили зробити найдовший млинець. Раніше чули про такий. Його виготовили в Дніпропетровську, він був близько 120 метрів.

На підприємстві спекли 600 метрів млинця. За допомогою харчової плівки скрутили в рулон. Дівчата з місцевого кулінарного училища розкладали його на столах посеред Центрального парку протягом трьох годин. Частина млинця порвалася, ще одна впала на землю. Довелося викинути.

— Основна умова — щоб виріб був цілим, — каже представник національного проекту "Книга рекордів України" Ігор Підчибій. — Зареєстрована довжина вінницького млинця 510 метрів. Найдовший, занесений до Книги рекордів Гіннеса, виготовили п"ять років тому в Росії. Його довжина майже кілометр.

Після офіційного вимірювання млинець роздали всім бажаючим.

8-річна Ярина Марущак чекала на млинець-гігант чотири години. Взяла два шматочки, надкусила один, решту викинула.

— Недобрий, — кривиться мала. — Холодний і несмачний, не те що в моєї мами. Вони дуже вкусні з маслом.

Більшість молодих людей дивувалися, що виріб не схожий на млинець. Додаткову порцію просили лише літні люди.

— Дєвушка, дайте ще, я Люські дам, їй дуже сподобалося, — тикає на облізлого собаку поряд із собою 71-річна Галина Ткаченко.

Організатори обіцяють зробити наступний рекорд на православний Великдень. Спечуть найбільшу в Україні паску.

Зараз ви читаєте новину «Вінницький млинець занесли до Книги рекордів України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути