Понеділок, 07 квітня 2008 17:46

Вилучили півтори тонни штучної ікри

У селі Якушенці Вінницького району 2 квітня закрили підпільний цех із виробництва штучної червоної та чорної ікри. Підприємство діяло в приміщені колишнього консервного заводу. Лише за день у цеху виготовляли близько 1 тис. банок ікри. Із чого її робили, не знають і працівники.

— На смак схожа на сольоний варений буряк, — каже керівник цеху 32-річна Ірина Завадюк. — Нам показали як робити ікру. Усі інгредієнти були в 50-кілограмових мішках, пронумеровані, й ми за номерками їх змішували. У кінці кожної зміни по ікру приїздили поставщики, а куди її дівали ніхто не знав.

Ікру реалізовували через магазини Київської, Волинської та Вінницької областей. На баночках вказували адресу Дніпропетровського підприємства.

На виробництві працювали 18 робітників. Отримували 40 грн на день. Трудових книжок та договорів не оформлювали.

— Я вже півроку тут роблю, — розповідає одна з працівниць 34-річна Людмила Кондратюк. — Гроші воврємя платили, а хазяїв ніхто не бачив.

— Усю вилучену продукцію утилізують у Тульчині, — зазначає слідчий із управління з боротьби з організованою злочинністю у Вінницької області Олександр Липчук.

Нині міська санстанція досліджує наскільки шкідливою була продукція для людей.

— Звідки надходили на підприємство компоненти, ніхто не знає, — розповідає інспектор відділу ветеринарної міліції Сергій Перегончук. — Невідома якість цих добавок, бо жодних документів на підприємстві не було. Єдине, що можу сказати: всі вони були з простроченим терміном реалізації.

Загалом вилучили 1500 т готової продукції вартістю 100 тис. грн.

Протягом місяця на Вінниччині мають перевірити всі підприємства з виготовлення рибної продукції та пресерв.

Зараз ви читаєте новину «Вилучили півтори тонни штучної ікри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Погода