четвер, 11 листопада 2010 19:12

Використання спеціального електрообладнання значно економить кошти

Автор: фото: Тетяна ЩЕРБАТЮК
  Вінничанин Сергій Єрофєєв розглядає лічильник системи ”Смарт” в офісі компанії ”Енергооблік”
Вінничанин Сергій Єрофєєв розглядає лічильник системи ”Смарт” в офісі компанії ”Енергооблік”

Енергетики зазначають, що найбільше електроенергії споживають у ранішні та вечірні години. Але економічно невигідно знижувати електровиробіток в нічний час з наступним підвищенням зранку.

— Давня мрія енергетиків — вирівняти добовий графік електроспоживання. Тому вони ввели диференційовану оплату, — розповідає 36-річний Олександр Степура, директор інженерно-технічного центру "Енергооблік". — Зараз існують двозонний та тризонний тарифи. Вночі за ними можна платити у два рази менше за електроенергію. Практично всі виробництва України перейшли на таку систему оплати. Але й пересічні громадяни можуть значно економити свої кошти.

За двозонним тарифом з 23.00 до 7.00 оплачують зі знижувальним тарифом 0,7. Тобто, в нічний час електроенергія коштує 70% звичайного тарифу. Для тризонних — 40% тарифу у нічний час. Але в години пік — з 8.00 до 11.00 та з 20.00 до 22.00 — ця ціна відповідає 150%. В інші вартість електроенергії — повна.

— Ціни на газ стали просто захмарними. Ми з чоловіком вирішили перейти на комбіноване опалення. Поставили електрокотел і трьохфазний лічильник, — говорить вінничанка 32-річна Людмила Оніщук. — Тепер вдень у нас працює газовий котел. А вночі, коли плата за електрику удвічі менша, включаємо електричний.

— Для споживачів існує дуже зручна функція в лічильниках "НІК" та "Енергія". Вона використовується для примусового відключення електроенергії в пікові години, — додає Олександр Васильович. — При відключенні електроопалення за 2–3 години температура у будинку не встигне істотно зменшитися. А економія значна. Взагалі, встановити таймер можна на будь-який режим. Наприклад, цілий день тримати на мінімальному режимі, а за півгодини до повернення додому задати активне прогрівання.

В "Енергообліку" можна купити дво-, тризонні лічильники та інше електрообладнання.

Асортимент продукції великий

— Асортимент продукції тут великий. Можна придбати і кабель, і щитові, і лічильники, і реле напруги, і стабілізатори, і все інше. Завжди все є в наявності, тому не потрібно бігати з одного магазину в другий, шукати необхідне, — говорить вінничанин Сергій Єрофєєв, 28 років. — Видача товару налагоджена, замовлення швидко виконують.


ТОВ "ІТЦ "Енергооблік"

м. Вінниця, вул. Пирогова, 151а, оф. 23. Тел.: 0(432) 57 51 57, 57 19 19,

0(50) 461 48 89

Зараз ви читаєте новину «Використання спеціального електрообладнання значно економить кошти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути