Ексклюзиви
четвер, 17 квітня 2008 18:50

Відкривають Центр підготовки механізаторів

Гущинецькому профучилищу N32 Калинівського району Вінниччини з держбюджету виділили 3,9 млн грн на відкриття Центру підготовки кадрів аграрного сектору. За ці гроші училище в травні придбає сільгосптехніку. Востаннє її купували 16 років тому.

— Студенти повинні вміти працювати на сучасній техніці, — каже директор закладу Іван Кривенко, 50 років. — Облаштуємо кабінети, докупимо навчальну літературу.

Куплять п"ять тракторів, імпортний комбайн, автобус, дві сівалки, техніку для обробки ґрунту та зерна. Училище має 250 га землі.

— Сусідні заклади направлятимуть студентів до нас на практику, — веде далі Кривенко. — Плануємо додатково набирати до 400 учнів. Кращі продовжать навчання на два роки. Отримають кваліфікацію молодшого спеціаліста техніка-механіка.

Із держбюджету мають виділити 1 млрд грн для створення схожих центрів по Україні. На Вінниччині відкриють у Погребищі, Тульчині та в селі Заболотне Крижопільського району. У Гущинецькому училищі навчаються 800 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Відкривають Центр підготовки механізаторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути