середа, 28 листопада 2007 18:29

Вахтерів малосімейок скорочують

39 вахтерам гуртожитків міста Нетішин Хмельницької обл. оголосили наказ місцевого житлово-комунального об"єднання про скорочення кадрів із 28 січня 2008 р. У місті дев"ять гуртожитків. Один — для неодружених, вісім — малосімейного типу. У вахтерів останніх найбільше підстав для хвилювання. У кожному чергують чотири жінки.

— Працюємо з п"яти вечора до восьми ранку в будній день і сутки — у вихідні, — розповідає 33-річна Зоя Мукосій, вахтерка гуртожитку N3. — Зарплата невелика, але стабільна. Трудова книжка в порядку. Діти доглянуті, бо мама часто вдома. Не хотілося б це втрачати.

Жінка заробляє 480 грн. Має двох синів — 11 й 14 років. Чоловік працює майстром на Хмельницькій АЕС у Нетішині.

— За своїм статусом вахтери малосімейок прирівнюються до консьєржів, — пояснює начальник ЖКО Іван Мельничук, 59 років. — Є постанова Кабміну, що консьєржів мають утримували самі мешканці. Це ж нереально! Ми плату за гуртожитки стягуємо через суди! І без вахти не можна. Мешканці у шафах та скринях на коридорах тримають консервацію. Ставлять коляски та велосипеди. Від злодіїв їх оберігають чергові на вході. Кожна з них знає мешканців та їхніх родичів в обличчя. Крадіжки бувають дуже рідко.

Із 2005 року на зарплатню вахтерам складалися житлово-комунальне об"єднання та міський бюджет. Для оплати роботи працівникам гуртожитків Нетішина 2008 року потрібно 645 тис. грн.

— Думаю, що депутати проголосують за цю статтю бюджетних витрат. До кінця року ще дві сесії. Хай люди не переживають, — заспокоює міський голова Олександр Смишляєв, 54 роки.

Зараз ви читаєте новину «Вахтерів малосімейок скорочують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути