пʼятниця, 29 лютого 2008 16:54

У Вінниці реконструюють парашутну вишку

  Ірина Френкель, начальник управління культури Вінницької міськради: ”Управління культури провело акцію ”Депутате, подаруй бібліотеці книгу”. Зібрали майже 20 тисяч гривень”
Ірина Френкель, начальник управління культури Вінницької міськради: ”Управління культури провело акцію ”Депутате, подаруй бібліотеці книгу”. Зібрали майже 20 тисяч гривень”

Минуло дев"ять місяців, як Ірина Френкель, 38 років, стала начальником управління культури Вінницької міськради. Жителі кажуть, що нині свята більш цікаві.

— Нарешті управління припинило "читати вірші", — говорить Ірина Володимирівна. — Ми розробляємо програми культурологічного розвитку міста для отримання грантів. Почали наводити порядок у закладах культури.

Чи отримали додаткові кошти, та з яких фондів вони надійшли?

— Маємо надію на надходження коштів із гранта, який отримала Україна торік у червні. Це 160 мільйонів доларів на комп"ютеризацію бібліотечної системи країни. Працівники нашого управління написали програми на отримання грантів до фондів "Відродження", "Мелінди Гейц". Чекаємо на відповіді.

Чи є зрушення в бібліотечній системі, та як справи з фондами?

— Діє міська програма "Поповнення бібліотечних фондів до 2012 року". Управління культури провело акцію "Депутате, подаруй бібліотеці книгу". Зібрали майже 20 тисяч гривень. Гроші підуть на придбання літератури з юриспруденції та менеджменту. Також бібліотеки міста отримали літературу від посольств Швеції, Франції, Італії. Вдалося вирішити питання ремонту й оновлення бібліотек-філій у мікрорайонах міста. Їх у Вінниці 21.

Які зміни ще чекають на вінничан?

— У центральному парку відпочинку імені Горького провели ремонт електромереж і каруселей. За рахунок спонсорських коштів відкрили "Карусель однієї пісеньки" та "Алею закоханих". Триває реконструкція ковзанки та розробка проекту реконструкції парашутної вишки. Для любителів екстремального спорту поряд із вишкою буде екстрем-майданчик. Триває розробка проекту спортивно-розважальної зони парку. У травні почнемо реконструювати центральну алею.

Плануєте нові конкурси та фестивалі?

— Серед учнів мистецьких закладів і аматорів проведемо конкурси "Малюємо старовинну Вінницю" та "Малюємо новорічну Вінницю". У місті пройде фестиваль народної музики "Ворд мюзик". Триває робота над проектом підтримки місцевих авторів, створення центрів сучасної культури, мови та мистецтва в бібліотеках-філіях.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці реконструюють парашутну вишку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути