Ексклюзиви
четвер, 08 листопада 2007 07:03

У садках Нетішина підняли плату за харчування

— Наповнити дитячу тарілку за гроші, закладені в бюджет навесні, нині стало нереальним. Ціни — виросли! — скаржиться заступник мера Нетішина Хмельницької області 41-річний Іван Михасик. — Щоб продовжувати повноцінно годувати дітей у садках, виконком вирішив підняти плату за харчування.

У Нетішині ціну обідів у садках із 1 листопада збільшили на 40%. Відтепер дитину молодшої групи годуватимуть за 4,5 грн на день, старшої — за 7 грн. До цього витрачали по 3,8 грн та 5 грн на день.

Половину грошей на обіди традиційно даватимуть батьки, решту компенсує міськрада.

27-річна медсестра Світлана Чернишева за садочок 5-річної доньки Аліни тепер платитиме 70 грн. До листопада щомісячна плата становила 50 грн. Разом із чоловіком вони заробляють майже 2 тис. грн на місяць.

— А що зробиш, як усі продукти подорожчали, — каже Світлана про рішення міськради. — Аліні подобається їжа в садочку. Думаю, повноцінно годувати дитину 20 днів удома за ці гроші було би дуже проблематично.

Після подорожчання харчування в дитсадках урізноманітнили.

— На молокопродукти та хлібобулочні вироби постачальники не підніматимуть ціни. Зекономимо трохи. Маємо достатні запаси олії, цукру, — зазначає начальник відділу дитячого харчування міського управління освіти Лариса Грабарчук, 38 років. — Дітям будуть готувати хорошу морську рибу, курятину, м"ясні котлети й биточки. Не в кожного вдома сьогодні такий вибір.

7 листопада дітям Нетішина давали на сніданок молочну кукурудзяну кашу, хліб із маслом і сиром та чай. Обідали вони овочевим супом, м"ясним шніцелем із картопляним пюре, буряковим салатом і компотом зі свіжих яблук. На підвечірок були млинці зі згущеним молоком і банан. Меню однакове для всіх восьми дитсадків міста.

Зараз ви читаєте новину «У садках Нетішина підняли плату за харчування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути