Ексклюзиви
вівторок, 13 листопада 2007 07:03

У "Метро" дитину можна лишити до восьмої вечора

Автор: фото: Валентина МУРАХОВСЬКА
  Кімната на 25 дітей у торговельному комплексі ”Магіцентр” найбільша у Вінниці. Працює вона лише у вихідні. Тут можна залишити дитину лише на дві години. Місяць сюди закупили великі пазли та кубики для ігор
Кімната на 25 дітей у торговельному комплексі ”Магіцентр” найбільша у Вінниці. Працює вона лише у вихідні. Тут можна залишити дитину лише на дві години. Місяць сюди закупили великі пазли та кубики для ігор

У гіпермаркеті "Метро" на вулиці Барське шосе у Вінниці відкрили ігрову кімнату. Тут батьки можуть залишити дітей з 10 до 20.00 під наглядом педагогів, поки самі йдуть за покупками. Послуга безкоштовна.

— Нема на кого вдома залишити, — говорить мама 7-річного Івана Ірина Прокопчук. — Ми з чоловіком скуповуємося в магазині десь півтори години. Малому нецікаво з нами. Та й небезпечно, бо тут їздять крани, купа людей.

Жінка зазначає в анкеті ім"я та прізвище дитини, номер свого мобільного. У кімнаті стоїть вимкнений телевізор, проте не вщухає гамір. П"ятеро діток складають залізничну дорогу й намагаються запустити поїзд. Він щоразу злітає з рейок.

— Я ж казала, що всі рейочки потрібно закріплювати, — пояснює вихователь 26-річна Олена Рибаченко й приєднується до гри.

У кімнаті є конструктор, великі пазли з м"якого матеріалу. Для найменших стоїть невеличка гойдалка.

Ігрові кімнати є ще в гіпермаркетах — "ЕкоМаркет" на проспекті Юності та "Магіцентр" на Козицького. Найбільша — в "Магіцентрі". Там є пластмасова гірка, корзина для баскетболу. У кутку — великий телевізор.

Дитяча кімната під назвою "Магіцентрік" працює лише на вихідних з 13.00 до 19.00. Вона розташована на другому поверсі центру. Батьки лишають малюків та йдуть до піцерії "Челентано" навпроти.

— Раніше працювали щодня, але в будні немає дітей взагалі, — розповідає вихователь 22-річна Аліна Черніцька. — Батьки водять їх до дитсадка.

Вихідними до "Магіцентріка" приходить близько 60 дітей. Вихователі влаштовують змагання на швидкість складання пазлів.

— Дитину можна залишити лише на дві години. В анкеті батьки вказують час приходу дитини до ігрової кімнати, — пояснює Черніцька. — За кожну додаткову годину батькам треба платити 10 гривень. За дві години телефонуємо на мобільний, щоб вчасно забрали. Також додатково доведеться платити гривню за кожний похід у туалет.

В ігровій кімнаті "ЕкоМаркету" стоїть невеличкий басейн із різнокольоровими кульками. Є шафа з ляльками та машинками.

— Ми тут рядом живем, зараз мама дома їсти варить. Я попросила повести мене сюди, — говорить 6-річна Ася Борисенко. — Тут у мене багато друзів.

Ігровій кімнаті в "ЕкоМаркеті" вже чотири роки. Тут дитину можна залишити на 2 год. За кожну додаткову годину доплачують 10 грн.

— Якось залишили мені п"ятирічну дитину, а забирати не прийшли, — скаржиться вихователька 30-річна Ірина Леванчук. — Мобільний неправильний вказали. Мусила дитину забирати додому, а вранці знову приводити. Лише наступного дня батьки опам"яталися і прийшли за дитиною. Тепер уже знаю постійних клієнтів. У незнайомих переписую паспортні дані, інакше дітей не беремо.

Зараз ви читаєте новину «У "Метро" дитину можна лишити до восьмої вечора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути