пʼятниця, 02 листопада 2007 07:06

У будинку заживо згоріли двоє чоловіків

27 жовтня близько другої ночі подружжя Підгурських розбудив сусід Олександр Мойсіді. Він кричав, що в них пожежа. Підгурські вилізли через вікно, Мойсіді врятуватися не встиг.

Пожежа сталася в квартирі N6 на першому поверсі в будинку по вулиці Ленінградській, 12 у Вінниці. У помешканні жили 53-річний  Олександр Мойсіді, 54-річний Олександр і 51-річна Світлана Підгурські. Ввечері Мойсіді випивав із друзями. Сусіди викликали міліцію. Після приїзду правоохоронців гамір стих.

Вогонь імовірно зайнявся від недопалка, що кинули в коридорі. У квартирі вигорів коридор, пошкоджена кухня та кімната. У трьох сусідів обгоріли двері. Олександр Мойсіді та його гість 29-річний Сергій Уманцов згоріли заживо.

Рятувальників викликав по мобільному таксист, який проїжджав повз будинок. Вогонь перекинувся на весь під"їзд. Мешканці другого поверху вибиралися з квартир по драбинах пожежних машин.

— Добре, пожарники швидко приїхали, дім старий, дерев"яний, лише ззовні обкладений кірпичом. Згорів би, як спічка, — каже мешканка Тетяна Удод, 68 років. Третій день от без електрики, газу та води. Все відключили, бо перегоріли труби.

Підгурських тимчасово переселили до готелю "Південний Буг". Сплачує за проживання міська рада. Найдешевший номер коштує 120 грн за добу.

До будинку підходить дівчина в чорній хустині. Тримає чотири рожеві гвоздики. Помічає жінок поблизу під"їзду і йде геть.

— Це сестра Сергія, який згорів, — пояснює мешканка квартири N8 Раїса Меглат, 55 років. — Учора приходив його 9-річний синочок, хотів подивитися на місце, де папка помер.

Зараз ви читаєте новину «У будинку заживо згоріли двоє чоловіків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути