понеділок, 23 червня 2008 18:43

У будинку Чорномазів згоріло 7 тисяч книг

15 червня в райцентрі Тростянець на Вінниччині по вулиці Суворова, 7 загорівся будинок. 32-річний господар Руслан Чорномаз живе з матір"ю Світланою. Він працював у літній кухні за комп"ютером. Вийшов на двір попити кави, почув тріск, а потім побачив дим.

Коли вогонь помітили сусіди Чорномазів, почали по черзі набирати "01". Ніхто не брав трубку.

— Бо нікому було її брати, — каже начальник Тростянецької пожежної частини 50-річний Ігор Баштанюк. — У вихідний день на караулі двоє людей. Коли вони виїздять на виклик, двері замикаються. Коли телефонували, машина вже виїхала на Суворова. Про пожежу ще раніше повідомив господар.

Сусіди кажуть, що пожежники прибули на місце пожежі з малою кількістю води.

— У машині всього два куби води, — коментує далі Баштанюк. — Вилітає вона за три хвилини. Гідранти, де можна поповнити запас, є лише по вулицях Леніна й Терешкової. Цього замало. Ми постійно піднімаємо це питання. Усе закінчується штрафами. У водоканалу на гідранти та пожежні резервуари коштів немає.

Гасити будинок Чорномазів пожежникам допомагали колеги з сусіднього села Олександрівка та підприємства "Регвінагропродукт".

— Вогнем знищено 130 квадратних метрів покрівлі з алюмінієвої жерсті, — розповідає старший інспектор пожежної частини 28-річний Олександр Лобуренко. — Три житлові кімнати, домашня бібліотека з семи тисяч книг, холодильник, три телевізори, комп"ютер, принтер, сканер, тисяча дисків, меблі, домашні речі. Збитки становлять 80 тисяч гривень. Із людей не постраждав ніхто.

Причиною пожежі стало порушення правил безпеки при монтажі електромережі.

Зараз ви читаєте новину «У будинку Чорномазів згоріло 7 тисяч книг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути