Ексклюзиви
вівторок, 01 липня 2008 17:08

Трамадол на Вінниччині продають вісім аптек

4 червня цьогоріч Кабмін прирівняв лікарський препарат трамадол до наркотичних засобів. Нині придбати його можна лише в аптеках, які мають ліцензію на роздрібну та оптову реалізацію наркотичних лікарських засобів.

— На Вінниччині таких аптек вісім, — розповідає начальник державної інспекції контролю з якості лікарських засобів у Вінницькій області Олексій Горносталь, 55 років. — У Вінниці це переважно аптеки міськради, у районах — комунальні, підпорядковані райрадам або райадміністраціям.

Отримувати ліцензії решта аптек не поспішають. Мовляв, економічно невигідно. Офіційно десять капсул трамадолу коштують не більше 7 грн. А на облаштування пульта охорони, встановлення ґрат та інших заходів безпеки доведеться витратити чимало грошей і часу.

Лікарі обмежили призначення трамадолу пацієнтам. За можливості призначають інші знеболювальні.

— Ми лишили людей в абсценентному синдромі, — зауважує голова ради Вінницького громадського конгресу "Сталість" лікар-нарколог із 25-річним стажем Віталій Полонець. — Він може викликати такий стан, який пожене наркомана на злочин.

Зараз ви читаєте новину «Трамадол на Вінниччині продають вісім аптек». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути