четвер, 26 червня 2008 19:40

Товариство рибалок орендує 10 ставків

Автор: фото: Артур КОЛЕСНИК
  Голова обласного товариства мисливців і рибалок Тадей Повз: ”Рибалки, що не є членами товариства, можуть рибалити всюди, де це дозволено. Головне — отримати дозвіл від Рибінспекції”
Голова обласного товариства мисливців і рибалок Тадей Повз: ”Рибалки, що не є членами товариства, можуть рибалити всюди, де це дозволено. Головне — отримати дозвіл від Рибінспекції”

На Вінниччині понад 300 членів Обласного товариства мисливців і рибалок. Найстарший серед них, 85-річний вінничанин Тадей Повз, є головою організації.

Як ви ставитесь до того, що багато ставків приватизовано?

— Негативно. Власне, у нас є десяток своїх місць, де ми можемо вільно порибалити. Наприклад, на річці Соб, біля Липівця й Іллінців. У Вінниці ми рибалимо на штучному ставку Поділля в мікрорайоні Пирогове. Дуже популярне Сандрацьке водосховище біля Хмельника.

Чи були у вашого товариства конфлікти з власниками ставків?

— Так, вистачало. Наприклад, у селі Степанівка — це Вінницький район — є дуже гарне водоймище. Але його забрав приватний власник. Суд вирішив справу на нашу користь. Проте у нього знакомства, і ми нічого не можемо зробити. Врешті-решт нам доводиться обходитись тільки нашими озерами.

Що робити рибалкам, що не є членами товариства?

— Вони можуть рибалити всюди, де це дозволено. Головне — отримати дозвіл від Рибінспекції.

За оренду ставка Володимир Осадчук заплатив 20 тисяч гривень

Торік 40-річний підприємець Володимир Осадчук взяв в оренду ставок на 13 га у селі Іванів Калинівського району. Розводить там рибу, облаштовує зону відпочинку. Здає в прокат два катамарани та п"ять човнів. Година коштує 10 грн.
— До цього вісім місяців збирав документацію у вінницькому проектному інституті, — каже підприємець. — Віддав за це вісім тисяч гривень. Зараз на дві тисячі дорожче.
За проведення грошової оцінки й експлуатації у районний відділ земельних ресурсів Осадчук заплатив 4 тис. грн.
— За присвоєння касового номера у податкову дав 402 гривні, — додає Володимир. — Щомісяця сплачую оренду по 30 гривень за один гектар у сільраду.
Підприємець найняв охоронця, який чергує вночі. Удень селянам дозволяють безплатно рибалити з однією вудочкою та гачком.

Тетяна САРАХАН

Зараз ви читаєте новину «Товариство рибалок орендує 10 ставків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути