Ексклюзиви
вівторок, 11 грудня 2007 17:53

Торгівцям наполовину підвищують орендну плату

Автор: фото: Михайло ПЕРКОВ
  Голова профспілки підприємництва Хмельниччини Надія Кнець: ”Улітку кількох  торгівців уже взяли в оборот і змусили переукласти угоди”
Голова профспілки підприємництва Хмельниччини Надія Кнець: ”Улітку кількох торгівців уже взяли в оборот і змусили переукласти угоди”

У 3-поверховому торгівельному центрі "Дитячий світ" на вулиці Проскурівській, що у Хмельницькому, працює майже 140 підприємців. Мерія вирішила збільшити плату за квадратний метр орендованої ними площі з 90 до 150 гривень на місяць.

— Тиждень тому була на прийомі в мера, — розповідає голова профспілки підприємництва Хмельниччини Надія Кнець, 52 роки. —  Сергій Мельник за фахом фінансист. Разом дійшли висновку, що більшість підприємців не в змозі платити таку оренду. Він пообіцяв, що не буде підвищень. Його заступник Ірина Ковальчук викликала начальника управління комунального майна Наталю Лисак і дала їй відповідні вказівки. Минув тиждень, а пані Лисак знову викликає підприємців і вимагає переукладати угоди.

Після збільшення цін на оренду третина торговців збанкрутує в перший місяць. За два не зможе заплатити ще третина, — додає голова. — Наші юристи впевнені, що угоди, які укладалися на п"ять років, не можуть бути змінені до кінця терміну.

Чим мотивують підвищення?

— У липні управління комунального майна замовило експертну оцінку цієї будівлі. Оцінили її в 16 257 000 гривень — у чотири рази дорожче, ніж  два роки тому. Із липня почали говорити про збільшення орендної плати. Офіційно кажуть, що це пов"язано зі зростанням цін та тарифів.

Скільки нині платять підприємці?

— Ціна у 90 гривні за квадратний метр на місяць "підв"язувалася" до інфляції й збільшувалася. А ще вони сплачували за компослуги. Виходило майже 100 гривень за квадрат.

Як діятиме профспілка в разі підвищення плати?

— Управління комунального майна не може збільшити ціни. Це регулюється спільною угодою. Її потрібно або переукласти, або розірвати за рішенням суду. Та якщо вони подадуть до суду, то програють його.

Якщо управління комунального майна надалі тероризуватиме підприємців, ми проведемо прес-конференцію. Коли й це не допоможе — вийдемо на Майдан.

Зараз ви читаєте новину «Торгівцям наполовину підвищують орендну плату ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути