Ексклюзиви
середа, 14 листопада 2007 18:19

Студентки носять на пари подушки та ковдри

У технологічному технікумі райцентру Калинівка Вінницької області не включили опалення. Без тепла залишилися навчальний корпус і гуртожиток.

Студенти передають обігрівачі з кімнати до кімнати. Уночі намагаються зігрітися за допомогою пляшок із гарячою водою.

— Аби були дівчата, то холод не страшний буде, — жартує майбутній механік 17-річний Володимир Козир із Бершадського району. В кімнаті хлопець сидить у шкіряних рукавицях і светрі.

Цього року в Калинівці відключили централізоване опалення, а котельні закрили. На індивідуальне опалювання мав перейти й технікум. За даними "ГПУ", кошти на його установлення з Міністерства освіти надійшли пізніше й не в повній мірі. Про причини затримки директор технікуму говорити відмовився. Однак запевнив, що з наступного тижня приміщення почнуть обігрівати.

У технікумі понад 600 студентів навчаються на модельєрів одягу, технологів, перукарів, бухгалтерів та механіків. Нині їм змінили графік занять. До четверга вчаться студенти перших трьох спеціальностей і їдуть додому. Потім їх змінюють інші.

— Бо якщо всі зразу увімкнуть обігрівачі в гуртожитку, то електромережа не витримає, — пояснює заступник директора технікуму 57-річний Юрій Комаров.

В аудиторії модельєрів-конструкторів увімкнений електрочайник. На першій парті стоїть велика чашка гарячої кави. Через холод заняття тривають лише 15–20 хв. Деякі студентки сидять на принесених із гуртожитку подушках, кутаються в ковдри.

Зараз ви читаєте новину «Студентки носять на пари подушки та ковдри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути