четвер, 23 липня 2009 18:43

Стіни Кукавської церкви розписані зовні

— Насамперед треба розробляти туристичний маршрут Кукавка–Муровані Курилівці, — переконаний екскурсовод, директор туристичної фірми "Світлана Люкс" Володимир Шекунов, 52 роки. — Там досі діє церква, яку розмальовував художник Василь Тропінін. Це єдиний храм, стіни якого розписані зовні. А про нього ніхто не знає. У Мурованих Курилівцях є картинна галерея, де зберігаються багато достойних робіт, зокрема й Тропініна. Також пропоную їхати на Дністровську ГЕС, де можна подивитися, як виробляється електроенергія.

Володимир Шекунов також вважає перспективним маршрут Лядова — Буша.

— У селі Лядова Могилів-Подільського району розташований скельний чоловічий монастир, його печери подібні до тих, що в Києво-Печерській лаврі. У Буші Ямпільського району варто побувати у Гайдамацькому Яру, природа якого нагадує парк Софіївку в Умані Черкаської області.

Маловідомий серед туристів маршрут Сокілець–Печера.

— Багато людей їдуть відпочивати на пороги Південного Бугу, але зовсім не цікавляться історією. Там на горі є унікальна дерев"яна церква. А в кількох метрах — палац і млин графа Потоцького. Зберігся костел і склеп родини Потоцьких. Усе це у парку, який нагадує ліс. Досі серед дерев стоять гіпсові скульптури.

У Томашполі радять подивитися костел XVII ст., а у селі Антопіль Томашпільського району — палац і парк.

— Маршрут — історичний Тульчин існував і раніше, але про нього забули, — додає Володимир Шекунов. — А там замок Потоцьких, музей декабристів, музей-квартира композитора Миколи Леонтовича. А сусідня Тиманівка славетна тим, що це єдине село в Україні з трьома музеями. Один із них — полководця Олександра Суворова.

Зараз ви читаєте новину «Стіни Кукавської церкви розписані зовні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути