Ексклюзиви
четвер, 03 січня 2008 18:57

Снігурам дали чотирикімнатну квартиру

 

Подружжю Валентині й Василеві Снігурам та їхнім 12 дітям мер Хмельницького вручив телевізор і ключі від чотирикімнатної квартири. Помешкання на п"ятому поверсі цегляного будинку на далекій від центру вул. Північній має загальну площу 79 кв. м.

— Дали після того, як звернулася до Катерини Ющенко, — розповідає 42-річна Валентина Снігур. — Вона приїжджала в Хмельницький. Наступного дня нам сказали документи здати. До того була на прийомі в колишнього мера й теперішнього. Казали, квартир немає. Ми стояли у черзі під номером дві тисячі сімдесят три!

Нині Снігури живуть у мікрорайоні Ружична у двох кімнатах із кухнею площею 37 кв. м. Колись тут був ветеринарний пункт.

— Мені його дали 1992 року, коли працював слюсарем на агрофірмі "Проскурів", а жінка була дояркою, — каже 46-річний Василь Снігур. — Перед цим шість років жили в селі в Московській області. Працювали на фермі. Після розвалу Союзу вернулися.

Снігури провели воду й газ. Щоб зменшити 3-метрову висоту стелі, Василь зробив підвісну. Вона вже потріскалася й прогнулась. У кімнатах дерев"яна підлога, на кухні втоптана земля.

— Зняли лінолеум, бо готуємося до переїзду, — пояснює господар. — У новій квартирі пластикові вікна, броньовані вхідні двері. Є унітаз, ванна. Треба пошпаклювати, поклеїти обої. Світла нема, то як ремонт робити? Раніше весни не переїдемо.

У кімнаті під вікном стоїть дерев"яне ліжко. Попід стіною — двоповерхове ліжко та диван. Навпроти ще одне ліжко та канапа, між якими втиснули дитяче ліжечко.

Разом із батьками тут живуть 14-річна Ліза, 12-річний Богдан, 11-річна Надя, 8-річний Саша, 7-річний Іллюшка, 5-річний Віталік, півторарічна Валентина і двомісячна Аня.

В іншій кімнаті мешкають 20-річна Юлія з чоловіком Олександром та 4-річним сином Андрієм. Жінка вчиться на фінансиста в Міжнародній академії управління персоналом. За навчання платять 810 грн за квартал.

22-річний син Володимир винаймає житло. 23-річна Люба мешкає у свого чоловіка.

Василь Снігур охороняє склади агрофірми. Отримує мінімальну зарплату. Він інвалід ІІІ групи загального захворювання. Разом із пенсією має 700 грн. На дітей держава виділяє 800 грн.

Щодня Валентина варить 10-літрову каструлю борщу та 8-літрову вермішелі чи каші.

Агрофірма родині Снігурів виділила 10 соток під город. На них садять картоплю. Допомагають продуктами батьки Василя. Вони живуть у селі Вишнівчик Чемеровецького району Хмельницької області. Валя родом із сусіднього села Завадівка.

Із 1986 року Снігури — парафіяни церкви християн євангельської віри.

— Як жінка знову заберємєніє, то будемо народжувати, — каже Василь. — Бачив по телевізору, що багатодітним сім"ям дають машину. От би нам якогось бусика.

У Хмельницькому 33 родини виховують по п"ятеро дітей і більше.

Зараз ви читаєте новину «Снігурам дали чотирикімнатну квартиру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути