У селі Селище Літинського району наприкінці липня скошують огудиння картоплі. Селяни вважають, що так отримають удвічі більший урожай.
— Огудення тре косити, як тільки бараболька перецвіте, — радить 70-річна Онуфрія Полішук. — Тоді йде сама картошка в ріст, а не на огудиння тратяться сили.
Жінка прочитала про технологію у книжці, яку привіз онук з Америки.
— Там така гарна книжка, толкова, і всьо подробно написано в ній, як робити, — каже жінка. — От і коли вичитала про барабольку і стала так робити, то з мене люди сміялися. А коли я зібрала більший врожай, то стали косити всім селом.
Родина Поліщуків картоплею засаджує 50 соток. Косять бадилля п"ять років.
— Нескошена картопля хоч і велика, але несмачна. Бо в ній мало крохмалю, а багато води. А ось на ділянці, де скошене бадилля, у кущі вродило по п"ять-шість картоплин більших за середні. Вони смачніші, — каже 40-річний Юрій Поліщук.
Коментарі