Четвер, 10 липня 2008 15:27

Скошена картопля дає більший урожай

У селі Селище Літинського району наприкінці липня скошують огудиння картоплі. Селяни вважають, що так отримають удвічі більший урожай.

— Огудення тре косити, як тільки бараболька перецвіте, — радить 70-річна Онуфрія Полішук. — Тоді йде сама картошка в ріст, а не на огудиння тратяться сили.

Жінка прочитала про технологію у книжці, яку привіз онук з Америки.

— Там така гарна книжка, толкова, і всьо подробно написано в ній, як робити, — каже жінка. — От і коли вичитала про барабольку і стала так робити, то з мене люди сміялися. А коли я зібрала більший врожай, то стали косити всім селом.

Родина Поліщуків картоплею засаджує 50 соток. Косять бадилля п"ять років.

— Нескошена картопля хоч і велика, але несмачна. Бо в ній мало крохмалю, а багато води. А ось на ділянці, де скошене бадилля, у кущі вродило по п"ять-шість картоплин більших за середні. Вони смачніші, — каже 40-річний Юрій Поліщук.

Зараз ви читаєте новину «Скошена картопля дає більший урожай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Погода